Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Χωρίς χειροπέδες προσήλθε στο δικαστήριο

Το πρωί της Τρίτης, λίγο μετά τις 10 το, προσήλθε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης, συνοδεία των δικηγόρων του.

Λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, για λόγους υγείας, ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε σήμερα το πρωί στα δικαστήρια για πρώτη φορά χωρίς χειροπέδες και χωρίς αστυνομική παρουσία, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία της δίκης θα ξεκινήσει με την κατάθεση του φίλου της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία κατά το κατηγορητήριο βιάστηκε δυο φορές από τον ηθοποιό.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός βρίσκεται στο εδώλιο μετά από τις μηνύσεις τριών γυναικών, οι οποίες τον έχουν καταγγείλει για βιασμό και απόπειρες βιασμών. Οι καταθέσεις τους έχουν ολοκληρωθεί και η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με άλλους μάρτυρες της υπόθεσης.

philippidis5

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου στο βήμα του μάρτυρα είχε ανεβεί η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον ηθοποιό στο θέατρο «Ήβη» το 2008.

philippidis2

«Το 2021 μου είπε για παρενόχληση σωματική. Μου είπε πως την έχει καλέσει ο εισαγγελέας και θα πάει στην ανακρίτρια. Νόμιζα πως θα μας καλέσει όλους. Άρχισα να διαβάζω. Την παίρνω τηλέφωνο της λέω διάβασα ότι έχει βιάσει μια κοπέλα στο «Ήβη». Μου λέει «μανούλα μου μη με ρωτήσεις περισσότερα αλλά το κορίτσι του «Ήβη» είμαι εγώ». Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;», κατέθεσε μεταξύ άλλων η μάρτυρας.