Τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα - Πώς έχασε τη ζωή του ο 21χρονος Βρετανός

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από τις αρχές για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα, όπου έχασε τη ζωή του ο 21χρονος Βρετανός τουρίστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 3 συλλήψεις για το θλιβερό περιστατικό καθώς μετά τον πιλότο του ελικοπτέρου συνελήφθησαν και 2 τεχνικοί εδάφους του ελικοδρομίου που προσγειώθηκε το ελικόπτερο.

Οι αρχές συλλέγουν καταθέσεις από τους επιβάτες του ελικοπτέρου καθώς και από τους εργαζόμενους στο ελικοδρόμιο, ώστε να εξακριβώσουν γιατί ο πίσω έλικας ήταν σε λειτουργία ενώ το ελικόπτερο είχε προσγειωθεί.

Ο άτυχος νεαρός σκοτώθηκε χθες στο σοκαριστικό δυστύχημα με το ελικόπτερο στην Αθήνα, κατά την επιστροφή από διακοπές στη Μύκονο με την οικογένειά του. Ο 21χρονος και τουλάχιστον ένα από τα αδέρφια του ταξίδευαν με το μισθωμένο ελικόπτερο, ενώ σε άλλο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του.

Μετά την αποβίβαση στην πίστα της εταιρείας Helipad, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Σπάτα

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.

Μετά την προσγείωση του Bell 407 της εταιρείας Superior Air, οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα η τραγωδία σημειώθηκε καθώς ο νεαρός αποβιβάστηκε από το μαύρο Bell 407 – αγνοώντας ότι ένας έλικας περιστρεφόταν ακόμα και κατευθύνθηκε στην ουρά του ελικοπτέρου, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του 21χρονου Βρετανού δεν είχε ακόμη προσγειωθεί, όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το δεύτερο ελικόπτερο, με τους γονείς του 21χρονου Βρετανού, ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα. Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου οι γονείς να μην καταρρεύσουν από το σοκ βλέποντας νεκρό τον γιο τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ανώνυμη πηγή στη βρετανική Sun: «Ο πιλότος είδε τι είχε συμβεί και αποφάσισε να γλιτώσει τους γονείς από το θέαμα του γιου τους. Ηταν πραγματικά φρικτό». Την ίδια ώρα αστυνομική πηγή πρόσθεσε: «Μιλάμε για μια τραγωδία, μια τραγωδία άνευ προηγουμένου, μια τραγωδία που δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί».

Σημειώνεται ότι η ταυτότητα της οικογένειας δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά σύμφωνα με την Sun πρόκειται για «σούπερ πλούσια οικογένεια» και μέλη του βρετανικού jet set. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης, η οικογένεια από τη Βρετανία φέρεται να έδωσε ένα ποσό κοντά στα 17.000 ευρώ προκειμένου να νοικιάσει τα ελικόπτερα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Sun «η αιτία του δυστυχήματος διερευνάται, αλλά παραμένει ασαφές γιατί ο έλικας στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου βρισκόταν σε λειτουργία και δεν ήταν σταματημένος πριν επιτραπεί η έξοδος των επιβατών.