Πώς έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα με τον διαμελισμό νεαρού από ελικόπτερο στα Σπάτα - Υπό διερεύνηση τα αίτια

Σοκ έχει προκαλέσει η τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα Σπάτα, όπου νεαρός Βρετανός έχασε τη ζωή του μετά από δυστύχημα με ελικόπτερο.

Ο 22χρονος είχε μισθώσει με την οικογένειά του  δύο ελικόπτερα για να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών σε νησιά του Αιγαίου.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο, που βρίσκεται στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του επιβάτη που έχασε τη ζωή του.

Μετά την προσγείωση του Bell 407 της εταιρείας Superior Air, οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο άτυχος νεαρός από τη Βρετανία είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο. Υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί ο Βρετανός χτύπησε στον πίσω έλικα του ελικοπτέρου, ο οποίος ήταν σε κίνηση, με αποτέλεσμα να έχει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του 21χρονου Βρετανού δεν είχε ακόμη προσγειωθεί, όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε αμέσως η ΕΛ.ΑΣ. και, σύμφωνα με πληροφορίες, το τοπικό ΑΤ Παιανίας ανέλαβε την προανάκριση και θα σχηματίσει τη σχετική δικογραφία.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Sun «η αιτία του δυστυχήματος διερευνάται, αλλά παραμένει ασαφές γιατί ο έλικας στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου βρισκόταν σε λειτουργία και δεν ήταν σταματημένος πριν επιτραπεί η έξοδος των επιβατών.