Στο μικροσκόπιο των αρχών τo βίντεο - ντοκουμέντο που «δείχνει» εμπρησμό στην Πεντέλη

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται το βίντεο – ντοκουμέντο που αφορά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στην Πεντέλη και «δείχνει» εμπρησμό,

Το συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο έχει τραβηχθεί στα όρια Σπάτων με Παλλήνη, έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας ο Alpha.

Ξημερώματα Τετάρτης στη Χριστούπολη Σπάτων, δίπλα στο Πανόραμα Παλλήνης, τη στιγμή που στη γύρω περιοχή καίγονται σπίτια και οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Στα πλάνα του βίντεο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ, φαίνεται ένας μαυροντυμένος άνδρας, ο οποίος με κινήσεις – «αστραπή» περνά το δρόμο. Στη συνέχεια απεικονίζεται να σκύβει και να κρύβεται πίσω από ένα δέντρο και μερικές στιγμές αργότερα να φεύγει βιαστικά από το σημείο.

«Σταμάτησε το αυτοκίνητό του. Κατέβηκε κι άνοιξε το πορτ μπαγκάζ. Μου κίνησε την περιέργεια. Ήμασταν ξύπνιοι, η φωτιά έκαιγε από πάνω, είχε φτάσει στο Πανόραμα. Τον βλέπω να περνάει απέναντι. Για μια στιγμή τον χάνω, μετά τον βλέπω να φεύγει και σε λίγα δευτερόλεπτα ξεσπούν φλόγες» καταγγέλλει γείτονας.

«Με παραξένεψε που οι κινήσεις του έδειχναν να ψάχνει κάτι στο δέντρο» αναφέρει άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

«Δεν αποκλείεται ο εμπρησμός στην Πεντέλη»

Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφεραν χθες ότι το ενδεχόμενο του εμπρησμού στη μεγάλη φωτιά της Πεντέλης είναι ανοιχτό, κι ότι θα υπάρχουν περισσότερα όταν ολοκληρώσει η Πυροσβεστική το ανακριτικό της έργο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε την Πέμπτη ότι «η ώρα και ο τόπος που ξέσπασε η φωτιά γεννούν πολύ σοβαρά ερωτήματα».

Εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές

Υπενθυμίζεται ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, διέταξε χθες τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι και Μέγαρα.

Η κ. Γκανέ ζήτησε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας με στόχο την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Μεταξύ των αδικημάτων που θα ερευνηθούν είναι και αυτά του εμπρησμού, του εμπρησμού δάσους, της παράβασης του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος, κ.ά.