Αντίθετη η Αθήνα στην πρόταση της Κομισιόν για μείωση στην κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 15%

Την αντίθεση της  χώρας μας στην πρόταση Κομισιόν για μείωση στην κατανάλωση του φυσικού αερίου κατά 15%, σήμερα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% της κατανάλωσης του φυσικού αερίου», ανέφερε συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση. Όπως είπε, «έχουμε καταθέσει προτάσεις και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η κατεύθυνση αυτή μπορεί να δώσει λύσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη σύσταση για ενδεχόμενες κυλιόμενες διακοπές ρεύματος, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην πάμε στην εφαρμογή αυτών των συστάσεων. Στόχος να μην υπάρξει διατάραξη όσον αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα».

Σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η φωτιά ξέσπασε σε μία περιοχή με πυκνή δόμηση και βλάστηση και γι’ αυτό δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προληπτική απομάκρυνση των πολιτών.

Εξαιρετικά χρήσιμο αποδείχτηκε, όπως ανέφερε, το 112 για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις ζημιές, επεσήμανε ότι ο μηχανισμός καταγραφής ζημιών είναι αποτελεσματικός και αφότου γίνει η αξιολόγηση θα δοθούν οι αποζημιώσεις. «Οι ζημιές θα αξιολογηθούν και το κράτος θα κάνει αυτό που κάνει πάντα».

Τέλος, θέλησε να απευθυνθεί στους ανθρώπους που συνέδραμαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. «Αξίζουν θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς».