Φωτιά στα Μέγαρα - Μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση της περιοχής Ζάχουλη

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Τετάρτης για πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε λίγο μετά τις 14.35 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 4 ελικόπτερα εκ των οποίων ένα συντονιστικό και 7 αεροσκάφη, όπως και υδροφόρες των ΟΤΑ αλλά και εθελοντές πυροσβέστες. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στο σημείο έγινε εκτροπή δύο Air Tractores που εκτελούσαν περιπολία και καταφθάνουν ένα Erickson, ένα ΑΒ215 και ακολουθούν 3 CL 215, ενα Erickson και 2 Air tractors.