Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά στην Πεντέλη - Σπίτια και εκτάσεις γης έγιναν στάχτη

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Πεντέλη και αυτή την ώρα καίει σε πολλά μέτωπα, η οποία έχει κάψει μεγάλες εκτάσεις γης και σπίτια.

Περιουσίες που έχουν υποστεί είτε ζημιές είτε ολοκληρωτική καταστροφή, καμμένα αυτοκίνητα, δασικές εκτάσεις να έχουν γίνει στάχτες, κάτοικοι σε πλήρη απόγνωση και πυροσβέστες να συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες, συνθέτουν την τραγική εικόνα της κατάστασης, που φάνηκε με το πρώτο φως της μέρας.

Αν και τα εναέρια μέσα να απογειώθηκαν από τη βάση τους για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχές που μαίνονται οι πυρκαγιές δεν τους επιτρέπουν να κάνουν σωστές ρίψεις.

Η πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη με τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς. πρόκειται για ένα πέταλο φωτιάς Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα, Διώνη.

Ενδεικτικό της κατάστασης, όπως αναφέρει και το meteo, είναι πως η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε ακόμα και τα 100 χλμ την ώρα, με τους καπνούς να φτάνουν μέχρι τα Κύθηρα.

Πεντέλη

Πεντέλη

Εικόνες: INTIMENEWS/EUROKINISSI