Διεθνή ΜΜΕ για τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη: Σύννεφα μαύρου καπνού υψώνονται στον αττικό ουρανό

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη εξαιτίας της οποίας εκκενώθηκαν Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι αλλά και το Νοσοκομείο Παίδων και το Αναρρωτήριο της περιοχής.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην πύρινα λαίλαπα στην Αττική, στις διακοπές της κυκλοφορίας, ενώ υπενθυμίζουν και την περσινή κόλαση με τις φωτιές στην Εύβοια.

«Πυρκαγιά που πυροδοτήθηκε από ισχυρούς ανέμους μαίνεται σε ορεινή περιοχή κοντά σε σπίτια στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας την Τρίτη, με αποτέλεσμα οι Aρχές να διατάξουν την εκκένωση τουλάχιστον δύο περιοχών» αναφέρει το Reuters.

reeuters

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «βαριά σύννεφα σκούρου καπνού φάνηκαν να υψώνονται στον ουρανό πάνω από την περιοχή της Πεντέλης όπου ξέσπασε η φωτιά, περίπου 27 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας».

Ρεπορτάζ για τη φωτιά στην Πεντέλη φιλοξενεί και η γαλλόφωνη ψηφιακή εφημερίδα του Καναδά, La Presse, η οποία γράφει:

«Η ελληνική πολιτική προστασία ζήτησε την Τρίτη την εκκένωση εννέα χωριών και προαστίων στους πρόποδες του όρους Πεντέλη, βόρεια της Αθήνας, που απειλούνται από μεγάλη πυρκαγιά. Το περασμένο καλοκαίρι, η Ελλάδα και ειδικά  η Εύβοιας, κοντά στην Αθήνα, είχαν πληγεί από υψηλές θερμοκρασίες και καταστροφικές δασικές πυρκαγιές. Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους της, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (MEPC), να στείλουν πυροσβέστες από πολλά κράτη μέλη ως προληπτικό μέτρο».

lapresse

«Οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση των περιοχών Ντράφι και Ανθούσα. Έχουν επίσης συμβουλεύσει τους κατοίκους σε κοντινές περιοχές να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν τα σπίτια τους, εάν τους δοθεί εντολή. H κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στην Πεντέλη διακόπηκε» αναφέρεται στο αμερικανικό μέσο US News & World Report.

amerikaniko