Αεροσκάφος Antonov με 12 τόνους πυρομαχικών έπεσε στην Καβάλα-Νεκρά τα οκτώ μέλη του πληρώματος

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε καλλιεργήσιμη έκταση μεταξύ των χωρίων Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι. Από νωρίς το πρωί εστάλη μήνυμα του 112 για προστασία των κατοίκων από τα τοξικά με οδηγίες να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ουκρανικό αεροσκάφος της εταιρείας Meridian, με αφετηρία την πόλη Νις της Σερβίας με προορισμό την Ιορδανία.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ μέλος του πυροσβεστικού σώματος, το αεροπλάνο είχε πυρομαχικά. Ως εκ τούτου, αναμένεται ειδικό συνεργείο, ενώ η πυροσβεστική καλεί τον κόσμο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχασε τον τέταρτο κινητήρα στον αέρα και έπιασε φωτιά. Αν και ειδοποίησε για αναγκαστική προσγείωση, δεν κατάφερε να την πραγματοποιήσει.

Ο πιλότος ενημέρωσε για το πρόβλημα το FIR  Αθηνών που τον ρώτησε εάν μπορεί να προσγειωθεί στην  Καβάλα ή στη Θεσσαλονίκη. Ο πιλότος απάντησε ότι από τη φωτιά στον κινητήρα δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να προσγειωθεί στην Καβάλα.

Παρόμοιο αεροσκάφος

Το Tweet της Πυροσβεστικής

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”el” dir=”ltr”>Πτώση αεροσκάφους ανάμεσα στα χωριά Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Επιχειρούν 15 <a href=”https://twitter.com/hashtag/%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#πυροσβέστες</a> με 7 οχήματα και μεταβαίνουν δυνάμεις από την 2η και 4η ΕΜΑΚ.</p>&mdash; Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) <a href=”https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1548410728696016897?ref_src=twsrc%5Etfw”>July 16, 2022</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>