Φωτιές: 71 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα - Μάχη σε Αχαΐα και Ρέθυμνο

Συνολικά 71 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Στην αγροτοδασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Καλλιθέα Πατρών και όπου δόθηκε το 112 για εκκένωση στους οικισμούς Αγία Παρασκευή και Πλατανόβρυση προς Χαλανδρίτσα, επιχειρούν αυτή την ώρα 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 Α/Φ και 6 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

 

Η εικόνα, στις 19:00 έδειχνε καλύτερη, ωστόσο δεν είχε οριοθετηθεί, με τις φλόγες να βρίσκονται νότια της Καλλιθέας. Πάντως, δεν φαίνεται ότι απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ στους δύο οικισμούς, η εκκένωση έγινε προληπτικά, μετά από αναφορές για καπνούς.
axaia__2_
axaia__3_
axaia__4_
axaia__5_
axaia__1_
71fwties-axaia3_2
axaia__7_
axaia__6_

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο Κρήτης επιχειρούν 157 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και 3 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Περιφέρειας Κρήτης.

Η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις, που πάντως δεν έχουν προκαλέσει κάποιο αρραγές μέτωπο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.