Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ζήτησε ο Πλεύρης, μετά τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου 49χρονου στην Πάτρα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος στον δρόμο, μολονότι αναζήτησε βοήθεια στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», καθώς τον έδιωξαν επειδή αυτό δεν εφημέρευε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Εφημέρευαν 70 γιατροί στο «Άγιος Ανδρέας»

Πάνω από 70 γιατροί βρίσκονταν μέσα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, την ώρα που ξεψύχούσε αβοήθητος ο 49χρονος και οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου τον παρέπεμψαν στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, χωρίς καν να τον εξετάσουν, με το αιτιολογικό ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» το αποτέλεσμα της έρευνας που διέταξε.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικά με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Νωρίτερα ο Θάνος Πλεύρης είχε γράψει στο twitter: «Ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα και άμεσα θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν, για το περιστατικό θανάτου του 49χρονου στην Πάτρα. Σε όποιον καταφθάνει εκτάκτως σε νοσοκομείο οφείλουμε να παρέχουμε τη δέουσα φροντίδα, είτε το νοσοκομείο εφημερεύει είτε όχι».