Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σάμο - Αγώνας για να μην περάσει η φωτιά σε οικισμούς του Μαραθόκαμπου

Δύσκολη παραμένει η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στο Παλαιοχώρι της Σάμου και έχει επεκταθεί στην περιοχή της Μακριάς Πούντας και του Λιμνιώνα, καθώς με την έλευση της νύχτας σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και ταυτόχρονα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν ολονύχτια μάχη για να την περιορίσουν, ενώ για προληπτικούς λόγους έχουν μετακινηθεί ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ζητήθηκε η εκκένωση του Λιμνιώνα και της Μακριάς Πούντας.

Στον τόπο της φωτιάς επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 15 οχήματα, εθελοντές από τα πυροσβεστικά κλιμάκια της ευρύτερης περιοχής

Μιλώντας στο τοπικό μέσο samosvoice.gr ο νέος συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος σε Αιγαίο-Κρήτη, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, εξήγησε πως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη στην ευρύτερη περιοχή Παλαιοχωρίου-Μακριάς Πούντας-Λιμνιώνα, στα νοτιοδυτικά του νησιού.

Σάμος

Όπως σημείωσε, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έχουν μετακινηθεί προληπτικά, ενώ ζημιές σε κατοικίες δεν έχουν αναφερθεί έως τώρα. «Ο Θεός να μας βοηθήσει, γιατί σήμερα, πέρα από την πτώση του ελικοπτέρου, όλα ήταν ανάποδα: και οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί, και αναταράξεις και κυματισμούς είχαμε…» ανέφερε και εκτίμησε πως «θα χρειαστούμε οπωσδήποτε τη συνδρομή των εναερίων μέσων από νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Οι επίγειες δυνάμεις μας θα συνεχίσουν όλη τη νύχτα να είναι επί ποδός».

Σάμος

Νωρίτερα, πηγές ανέφεραν πως περιορίστηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Παλαιοχώρι της Σάμου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στον παραθαλάσσιο οικισμό Πούντα έχουν απομακρυνθεί οι ηλικιωμένοι, οι υπόλοιποι έχουν παραμείνει και βοηθούν τους πυροσβέστες που επιχειρούν.