Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη - Αυτοκίνητα «βούλιαξαν» σε δρόμους-ποτάμια

Μικρής διάρκειας αλλά ισχυρής έντασης νεροποντή έπληξε το μεσημέρι τη Θεσσαλονίκη, όπου μέσα σε λίγα λεπτά το σκηνικό του καιρού άλλαξε άρδην θυμίζοντας φθινόπωρο. Από τη βροχή δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δημιουργώντας δυσκολίες στην κίνηση των οχημάτων αλλά και των πεζών ενώ ο δυνατός άνεμος που φυσούσε «σήκωσε» αντικείμενα, μετακίνησε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσε πτώσεις κλαδιών κι ενός δέντρου δίπλα στο πάρκο της Νέας Ελβετίας.

 

Πάνω από 10 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε περισσότερες από δέκα περιπτώσεις να επέμβει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια. Τα έντονα φαινόμενα υποχώρησαν με την επανεμφάνιση του ήλιου, αν και στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται νέες καταιγίδες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Έντονη βροχόπτωση και σε Χαλκιδική – Κιλκίς

Έντονη βροχόπτωση, αλλά χωρίς προβλήματα σημειώθηκε στη Χαλκιδική και το Κιλκίς, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης. Για τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις από αργά το απόγευμα ως το βράδυ ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, την Πιερία και τη Χαλκιδική.

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια της χώρας σήμερα, Παρασκευή, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Το Σάββατο σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως μέχρι και τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Πιθανόν τα φαινόμενα κατά διαστήματα να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πό 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα στη Μακεδονία και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά, θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στη Θράκη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμενονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνεόυν βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Σποράδες και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχές. Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του βορείου Αιγαίου αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Έυβοια αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά κυρίως στην βόρεια και την κεντρική Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.