Σύλληψη ιδιοκτήτη e-shop στο κέντρο της Αθήνας που επιχείρησε να δωροδοκήσει με 1.500 ευρώ ελεγκτές

Στη σύλληψη ιδιοκτήτη e-shop στο κέντρο της Αθήνας που επιχείρησε να δωροδοκήσει με 1.500 ευρώ ελεγκτές ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας που βρέθηκε με αξεσουάρ κινητών «μαϊμού», προχώρησε κλιμάκιο της ΔΙ.ΜΕ.Α

Συγκεκριμένα ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθη για απόπειρα δωροδοκίας σε στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 7.000 ευρώ για απομιμητικά αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν περίπου 1.600 τεμάχια απομιμητικών αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας και επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 7.000 ευρώ. Κατά την διάρκεια του ελέγχου, ο ιδιοκτήτης επιχείρησε να δωροδοκήσει με το ποσό των 1.500 ευρώ. τον επικεφαλής προϊστάμενο της διεύθυνσης Ανάλυσης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου και ελεγκτές τής εν λόγω διεύθυνσης, προκείμενου να ακυρωθεί ο έλεγχος.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου ελέγχου ενημέρωσε άμεσα τον αστυνομικό που συνόδευε το κλιμάκιο, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να οδηγηθεί στο τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας με τις κατηγορίες περί χρηματισμού δημόσιων λειτουργών και περί πλαστογραφίας προϊόντων διανοητικής ιδιοκτησίας».