Μαίνεται η φωτιά στην Κορυφή Πύργου Ηλείας - Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις

Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Κορυφή του Πύργου Ηλείας.

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 5/7 και μέχρι σήμερα το μεσημέρι η εικόνα ήταν πολύ καλύτερη, ωστόσο οι αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία είναι συνεχείς.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, λίγο μετά τις 19:30 από μια νέα αναζωπύρωση δημιουργήθηκε μέτωπο που κινείται απειλητικά προς το χωριό Κορυφή.

Οι αναζωπυρώσεις, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, προκλήθηκαν λόγω αύξησης της έντασης των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, για αυτό και χρειάστηκε η επέμβαση εναέριων μέσων. Ορισμένες αναζωπυρώσεις αντιμετωπίστηκαν νωρίτερα, ωστόσο ο κίνδυνος παραμένει.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων 104 πυροσβέστες και 4 πεζοπόρα τμήματα με 33 οχήματα και 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό).

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, ένα πυροσβεστικό όχημα εγκλωβίστηκε για λίγη ώρα πολύ κοντά στο πύρινο μέτωπο, με αποτέλεσμα ένας πυροσβέστης να χάσει τις αισθήσεις του. Ο πυροσβέστης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όμως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.