Οριστικό - Πανελλαδικές: Την προσεχή Τετάρτη οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ειδικών μαθημάτων κλείνει η διαδικασία της βαθμολόγησης των φετινών Πανελλήνιων εξετάσεων.

Σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, η ανακοίνωση της βαθμολογίας των ειδικών μαθημάτων προγραμματίζεται να γίνει την Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022.

Η τελική καταχώριση-οριστικό κλείδωμα της βαθμολογίας των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως το βράδυ της Τρίτης 5-7-2022 για όλα τα μαθήματα, οπότε και θα πρέπει να έχουν αποσταλεί οι σχετικές Βεβαιώσεις Ολοκλήρωσης Οπτικού Ελέγχου στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΑΙΘ.

Σε ό,τι αφορά την ανάρτηση των βαθμολογιών, η αρμόδια υπηρεσία του υπ. Παιδείας επισημαίνει ότι οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Τετάρτη 6-7-2022 θα λάβουν από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, καταστάσεις σε μορφή pdf ανά Λύκειο με τους βαθμούς στα ειδικά μαθήματα, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι. Οι εν λόγω καταστάσεις θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν στην προθήκη ανακοινώσεων του οικείου Λυκείου, προς ενημέρωση των υποψηφίων.

Επίσης, οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες. Παράλληλα θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί στους υποψηφίους με τη διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms).

Πριν τον Δεκαπενταύγουστο οι Βάσεις
Στο μεταξύ, στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα ανακοινωθούν οι Βάσεις αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός υποστήριξε πως «οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών ανακοινώθηκαν και μάλιστα πιο νωρίς από το αναμενόμενο. Το ίδιο είναι και στόχος να γίνει με τα αποτελέσματα των βάσεων όπου γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν και πριν τον Δεκαπενταύγουστο».

Η υπουργός, μεταξύ άλλων, μίλησε και για τον στόχο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής τονίζοντας πως «μετά από τρία χρόνια και μία σειρά από ενέργειες του υπουργείου έχουν γίνει προσπάθειες ώστε να αλλάξει το τόσο μεγάλο ποσοστό βαθμών κάτω από τη βάση».

Υπενθυθμίζεται ότι το iefimerida.gr ήδη δημοσιοποίησε τις πρώτες ασφαλείς εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2022 αλλά και τη διαμόρφωση των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής για 407 τμήματα, ενώ ξεκίνησε να αναρτά οδηγούς και για τα Μηχανογραφικά.