Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για τους χειρισμούς τους κατά την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη παραπέμπονται αναφορικά με το σκέλος της έρευνας της Novartis που αφορούσε τη στοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο οι δύο πρώην επίκουροι εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Επίσης, απαλλακτική είναι η πρόταση του Δικαστικού Συμβουλίου για τους εκδότες Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Φιλιππάκη καθώς και για τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα, που είχαν καταγγελθεί από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος τελεσθείσα δια παραλείψεως. Το σκεπτικό για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.