Πανελλήνιες 2022: Αύριο μετά τις 13:00 οι βαθμολογίες των γραπτών

Μετά τις 13:00 της Τρίτης 28 Ιουνίου θα δημοσιοποιηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας. Διευκρινίζεται επίσης ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν επίσης να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Εν τω μεταξύ, κι ενώ η διόρθωση των γραπτών ολοκληρώθηκε στα βαθμολογικά κέντρα όλης της χώρας, η εικόνα των γραπτών στα περισσότερα μαθήματα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84, είναι χειρότερη από την αντίστοιχη περσινή. Χαρακτηριστικό είναι το ότι ειδικά στα Μαθηματικά, το ποσοστό όσων έγραψαν κάτω από 10 αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και το 80% στο 4ο Πεδίο και να κινηθεί περίπου στο 60% συνολικά.

Κατά πολύ χειρότερες από πέρυσι είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι επιδόσεις σε Βιολογία, Φυσική και Λογοτεχνία, ενώ στα υπόλοιπα μαθήματα φαίνεται ότι οι υποψήφιοι έγραψαν πάνω-κάτω όπως και στις πανελλαδικές του 2021.