Η αγωνία της Πισπιρίγκου για τις αποκαλύψεις της Νικολούλη: «Τι θα βγάλετε στην εκπομπή για μας;»

Στην πλήρη εξιχνίασή της οδηγείται η πλέον πολύκροτη υπόθεση στα εγκληματολογικά χρονικά της χώρας, η τριπλή παιδοκτονία στην Πάτρα με δράστη την μητέρα των παιδιών.

Στο φως βγήκαν χθες οι άγνωστες συνομιλίες της Ρούλας Πισπιρίγκου με την Αγγελική Νικολούλη. Η ίδια ζητούσε επίμονα να μάθει πριν και μετά τις εκπομπές του «Φως στο Τούνελ» για τα στοιχεία που θα παρουσιάζονταν και για το ποιες πληροφορίες έφταναν στο τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής.

Η εμμονή της για προβολή, φανέρωσε στον αέρα της εκπομπής το στοιχείο – «κλειδί» της υπόθεσης, που δεν ήταν άλλο από το πανάκι και έδειξε τα τρωτά της σημεία. Η μάσκα που φορούσε όλους αυτούς τους μήνες από το θάνατο του τελευταίου της παιδιού, έπεσε.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της εκπομπής για το σημαντικό εύρημα στις ιστολογικές εξετάσεις της Ίριδας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που εδραιώνουν τη δολοφονία της. Ο ασφυκτικός θάνατος πέρα από τα άλλα ευρήματα, προκύπτει και από την ανάλυση του θύμου αδένα, που βρίσκεται πίσω από το στέρνο.

Οπως φαίνεται και από τους διαλόγους η προφυλακισμένη για την υπόθεση Ρούλα Πισπιρίγκου  προσπαθεί με φανερή αγωνία να μάθει από τη συζήτηση που έχει με την Αγγελική Νικολούλη να μάθει τα νέα στοιχεία που θα παρουσίαζε η εκπομπή.

Η Αγγελική Νικολούλη διατηρούσε μία συχνή επαφή με την κατηγορούμενη τηλεφωνικά, αλλά και με μηνύματα, αφήνοντάς την να πιστεύει ότι έχει τον έλεγχο της κουβέντας.

Οι διάλογοι Πισπιρίγκου-Νικολούλη

Πισπιρίγκου: Τι κάνετε; Με πήρατε τηλέφωνο;
Νικολούλη: Εγώ; Όχι… Γιατί;
Πισπιρίγκου Α! Γιατί βρήκα μία κλήση και νόμιζα πως κάτι θέλετε να με ρωτήσετε…
Νικολούλη: Όχι παιδί μου…
Πισπιρίγκου: Απόψε θα βγάλετε στην εκπομπή κάτι για μας;
Νικολούλη: Έχω κάποιες μαρτυρίες…
Πισπιρίγκου: Που λένε τι;
Νικολούλη: Α! Δε μπορώ να σου πω Ρούλα μου. Δες την εκπομπή και αν θες κάτι τα λέμε σε ένα διάλειμμα…Έτσι; Μη φοβάσαι πάντως…
Πισπιρίγκου: Δεν φοβάμαι, απλά θέλω να ξέρω τι λένε όλοι αυτοί που εμφανίζονται με πλάτη και χωρίς ονόματα…Ποιοι είναι;

Η συνεννόηση για τη συνάντηση

Πισπιρίγκου: Κυρία Αγγελική, θα συναντηθώ με τους δικηγόρους μου και θα σας πάρω πάλι να σας πω γι’ αυτό που λέγαμε. Για να έρθετε στο σπίτι μου να μιλήσουμε… Μη νομίζετε ότι σας έχω ξεχάσει
Νικολούλη: Γιατί βρε Ρούλα; Πρέπει να πάρεις την άδειά τους για να πιούμε τον καφέ που σου ζητάω;
Πισπιρίγκου: Ε! Καταλαβαίνετε τώρα. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρθετε, να τα πούμε, να σας γνωρίσω και από κοντά. Αλλά πρέπει να τους ενημερώνω για ό,τι κάνω…Θα σας πάρω εγώ τηλέφωνο. Δε νομίζω να μου πουν όχι…

Η επικοινωνία της επόμενης ημέρας

Νικολούλη: Δεν με πήρες τηλέφωνο Ρούλα μου, όπως μου είπες. Πώς πήγε η συνάντησή σας χθες το βράδυ;
Πισπιρίγκου: Κυρία Αγγελική, λυπάμαι. Οι δικηγόροι δεν θέλουν να βρεθούμε από κοντά. Όταν βγουν οι τοξικολογικές λένε. Τότε θα είμαι στη διάθεσή σας να πούμε τα πάντα.
Νικολούλη: Μα νομίζω ότι δεν έχεις κάτι να κρύψεις. Τι φοβούνται;

Η Πασπιρίγκου ρωτούσε: Εσύ τι πιστεύεις για μένα;

Εμφανώς ταραγμένη ρωτούσε την Αγγελική Νικολούλη για τα συμπεράσματα που έχει βγάλει για το πρόσωπό της.

Πισπιρίγκου: Αλήθεια, να σας ρωτήσω κάτι που θέλω;
Νικολούλη: Πες μου….
Πισπιρίγκου: Εσύ, τι πιστεύεις για μένα;
Νικολούλη: Τι εννοείς;
Πισπιρίγκου: Πιστεύεις ότι τα έχω κάνει αυτά που λένε;
Νικολούλη: Ότι έχεις σκοτώσει τα παιδιά σου; Θα σου πω μόνο όταν βρεθούμε από κοντά… Θέλω να σε δω… Να τα πούμε… Αλλιώς είναι βρε παιδί μου από κοντά…Να δω τη Ρούλα, την μάνα μέσα στο σπίτι που ζούσε με τα παιδιά της. Καθαρά ανθρώπινα…
Πισπιρίγκου: Δεν μου απάντησες, θέλω να μου πεις…
Νικολούλη: Βρε Ρούλα μου… Να σου πω την αλήθεια μου, με έχεις μπερδέψει. Ό,τι και να πω εγώ όμως, δεν έχει σημασία. Ό,τι κι αν είναι θα πρέπει να αποδειχθεί.

Θεσσαλονίκη: Στα άδυτα των εργαστηρίων που έριξαν φως στη δολοφονία της Τζωρτζίνας…

Η κάμερα του «Τούνελ» βρέθηκε στο εργαστήριο τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκεί όπου έγιναν οι τοξικολογικές εξετάσεις και των τριών παιδιών και επιβεβαιώθηκε η δολοφονική κεταμίνη.

Η Δρ. Χρυσάνθη Σαρδέλη, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, κλινικός φαρμακολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας – Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, δείχνει στην κάμερα της εκπομπής το μηχάνημα που κάνει τις αναλύσεις με τη χρήση της μεθόδου της αέριας χρωμοτογραφίας.

Δίνει επιστημονικές απαντήσεις σε όσους μιλούν για «αντιφάσεις» στις αναλύσεις.

Για την πρόθεση της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου να αποστείλει εξώδικο στο εργαστήριο, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των αναλύσεων, η κυρία Σαρδέλη απαντά:

«Έχει πολύ συγκεκριμένες προεκτάσεις η ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον εάν όντως κατατεθεί ένα τέτοιο νομικό έγγραφο, να μάθουμε κι εμείς που αναφέρεται. Οι αναλύσεις δεν ψεύδονται».

Αναφερόμενη στο τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα, είπε:

«Η γλώσσα του πορίσματος είναι ξεκάθαρη, επιστημονική και τεκμηριωμένη. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Ασχολήθηκε μεγάλος αριθμός ανθρώπων να επανεξετάσουν όλες τις πλευρές αυτής της υπόθεσης και οφείλουμε να σεβαστούμε την επιστημονική τους γνώση».

Η πεθερά της Ρούλας, ο πατέρας της και η ενόχλησή της
Η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη σε συνομιλία που είχε με την Αγγελική Νικολούλη πριν την προφυλάκιση της Ρούλας, εμφανώς συγκινημένη και ταραγμένη μίλησε για τα τρία αδικοχαμένα της εγγόνια και υποστήριξε πως δεν είχε υποψιαστεί το παραμικρό.

«Δεν είπα ποτέ ότι δεν ήθελα τον γάμο, έχουν φύγει τρία παιδιά, δεν είμαι σε θέση να μιλήσω. Δεν είχαμε αντιληφθεί το παραμικρό. Ούτε για αστείο δε μου είχε περάσει από το μυαλό, για κανένα λόγο. Εμένα με ενδιαφέρει να δούμε τι έχει συμβεί με τα παιδιά, από τι φύγανε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πληροφορήθηκε την επικοινωνία που είχε η δημοσιογράφος με την πεθερά της. Τότε εκνευρισμένη κάλεσε την Αγγελική Νικολούλη για να «ζητήσει το λόγο…»

Ρούλα: Απ’ ότι έμαθα ψάχνεις πολύ εδώ… Επικοινωνείς με πρόσωπα κοντινά μου. Δεν πιστεύεις αυτά που σου λέω;

Αγγελική: Θέλω να έχω και προσωπική άποψη. Αυτό δε σημαίνει ότι μου λες ψέματα.

Ρούλα: Πήρες και την πεθερά μου τηλέφωνο;

Αγγελική: Ναι, μιλήσαμε. Γιαγιά είναι και πονάει. Τρία εγγονάκια έχασε.

Ρούλα: Σου είπε κάτι διαφορετικό; Αφού έχουμε επαφές. Με προσέχει. Ανησυχεί για μένα. Τι νόμιζες; Ότι δεν μιλάμε;

Αγγελική: Σε ενόχλησε που της μίλησα;

Ρούλα: Να ξέρεις πως ότι σου λέω είναι αλήθεια. Η ίδια ενοχλήθηκε που την πήρες τηλέφωνο και μου το είπε.

Στο «Τούνελ» είχε μιλήσει και ο πατέρας της Ρούλας, δηλώνοντας πεπεισμένος πως η κόρη του είναι αθώα και την κατηγορούν άδικα.

«Αν μπορούσα να δώσω την ψυχή μου για να σταματήσουν να διαπομπεύουν τα παιδάκια, τις ψυχούλες που χάθηκαν και να φωνάζουν την κόρη μου φόνισσα, θα την έδινα. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το παιδί μου. Ο κόσμος δεν έχει με κάτι άλλο να ασχοληθεί αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος γράφει αυτό που θέλει να γράψει, να βγάλει τη χολή του. Σηκώνουμε τον δικό μας Σταυρό και θα έπρεπε πιστεύω να μας σεβαστούν όλοι. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους. Αστυνομικές Αρχές, ιατροδικαστικές Αρχές και όποιοι είναι αρμόδιοι. Αρμόδιοι όχι τηλεδικαστές, να το τελειώσουν πολύ γρήγορα, να ηρεμήσουμε όλοι».

Ο πατέρας του Μάνου φανερά συντετριμμένος από τις τελευταίες εξελίξεις, μίλησε σε δημοσιογράφο του «Τούνελ», χωρίς κάμερα.

«Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί αυτό που περνάμε, τον πόνο που νιώθουμε…», είπε μεταξύ άλλων.