Στον εισαγγελέα η δικογραφία για Μαλένα και Ίριδα - Αποφασίζουν τα περαιτέρω βήματα της έρευνας

Σημαντικές εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο σηματοδοτεί η διαβίβαση της δικογραφίας από την Ασφάλεια για τα αίτια θανάτου της μικρής Μαλένα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, της οικογένειας Δασκαλάκη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ο φάκελος με το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης βρίσκονται ήδη στη διάθεση των δύο εισαγγελέων πρωτοδικών κ.κ. Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου , οι οποίοι έχουν και την εποπτεία της έρευνας για την υπόθεση αυτή που τους τελευταίους μήνες έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί , οι οποίοι είχαν δώσει και συγκεκριμένη παραγγελία στην Ασφάλεια ώστε να ερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης και να χυθεί άπλετο φως, μελετούν τα στοιχεία της δικογραφίας και αξιολογούν το αποδεικτικό υλικό πριν προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους.

Με βάση το νόμο και τη δικονομία οι δύο εισαγγελείς, πιθανότατα, όπως εκτιμάται, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είναι σε θέση να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων , για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων .

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μετρά αντίστροφά ο χρόνος που η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι ήδη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της κόρης της Τζωρτζίνας, θα βρεθεί, όπως όλα δείχνουν , εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και θα κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Η ίδια από την πρώτη στιγμή που έχει αποκαλυφθεί η συγκλονιστική αυτή υπόθεση κρατά σταθερή υπερασπιστική γραμμή, αρνούμενη ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της.

Ο τελευταίος λόγος για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση ανήκει στους εισαγγελείς , οι οποίοι είναι εκείνοι οι οποίοι το επόμενο χρονικό διάστημα θα αποφασίσουν για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν στα χέρια τους.