Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σταθερά στο πλευρό των εκτοπισθέντων της Ουκρανίας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) από την εκκίνηση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, πέραν της τεράστιας ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει προσφέρει στους αμάχους με τις 6 επιτυχημένες ανθρωπιστικές αποστολές του εντός της Ουκρανίας, διατηρεί Κινητή Μονάδα Υγείας στα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας, λίγα μέτρα από το τελωνείο του Σιρέτ, δημιουργώντας μία «ζεστή αγκαλιά» για εκείνους που έχασαν τα πάντα εξαιτίας του καταστροφικού πολέμου, οι οποίοι, ως επί το πλείστον, είναι γυναίκες και παιδιά.

Η Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ, η οποία διανύει τον 4ο μήνα παρουσίας της στην περιοχή, είναι πλήρως εξοπλισμένη με υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρώτων βοηθειών σε εξωτερικό χώρο. Απαρτίζεται από κλιμάκιο έμπειρων επαγγελματιών νοσηλευτριών, οι οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 50-60 περιστατικά ημερησίως (περίθαλψη τραυμάτων, παροχή φροντίδας σε χρόνια πάσχοντες κ.α.), έχοντας αντιμετωπίσει επιτυχώς περισσότερα από 1.700 περιστατικά μέχρι σήμερα.

Ιδιαίτερης μνείας χρίζει το πολύτιμο ανθρωπιστικό έργο που προσφέρουν οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ, συνδράμοντας με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους στην αντιμετώπιση αυτής της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Σημειώνεται ότι ο Ε.Ε.Σ, είναι ο μοναδικός Εθνικός Σύλλογος Ερυθρού Σταυρού που βρίσκεται αδιαλείπτως από τις αρχές Μαρτίου στην περιοχή, κερδίζοντας τα εύσημα, τόσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου όσο και των τοπικών φορέων που έχουν βρει ένα πολύτιμο συμπαραστάτη στο δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό έργο τους. Μάλιστα, η Επιθεώρηση Έκτακτων Αναγκών της κομητεία της Μπουκοβίνας του Νόμου Σουκεάβα, την Κυριακή (19/6), προσέφερε τιμητική πλακέτα στο ακούραστο προσωπικό και τους εθελοντές της Κινητής Μονάδας Υγείας του Ε.Ε.Σ, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για το τεράστιο και πολυδιάστατο ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν.