Λέων για υπόθεση Πάτρας: Επιστήμονες άθελα ή εσκεμμένα θόλωσαν την εικόνα

Επιθυμώντας να ξεδιαλύνει το τοπίο των αμφιβολιών γύρω από την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έγραψε στο Twitter πως αναμένονται δύο ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες που θα βάλουν τέλος στην αβεβαιότητα.

Παράλληλα, ο κ. Λέων έκανε λόγο για «επιστήμονες που άθελα ή εσκεμμένα θόλωσαν την ”εικόνα”».

Η ανάρτηση του ιατροδικαστή στο Twitter έχει ως εξής: «Πολλοί προβληματιστήκατε για το αν ήταν τελικά έγκλημα ο θάνατος των τριών παιδιών. Είναι εύλογος προβληματισμός αφού βρέθηκαν ακόμα και επιστήμονες που άθελα ή εσκεμμένα θόλωσαν την «εικόνα». Η περίοδος αυτή θα τελειώσει με τις δύο ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες».

Σημειώνεται ότι πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη φαίνεται ότι βρίσκονται οι αρχές καθώς οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς μέχρι την Παρασκευή θα έχουν παραδώσει τις εκθέσεις τους. Όπως μετέδωσε ο Alpha, στην έκθεση των ιατροδικαστών αναφέρεται ξεκάθαρα η αιτία θανάτου η οποία είναι κοινή και για τα δύο παιδιά.

Σύμφωνα με τον Alpha τα περισσότερα στοιχεία που έριξαν φως στην υπόθεση προήλθαν από τις ιστολογικές εξετάσεις της Ιριδας, το 3,5 μηνών βρέφος που πέθανε στην κούνια του σπιτιού του με την μητέρα, αλλά και τη θεία της Δήμητρα Πισπιρίγκου να είναι οι μόνες παρούσες.