Πολιτική Προστασία: Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Παραμένουμε όλοι προσεκτικοί

Η Πολιτική Προστασία με νέα ανακοίνωση προειδοποιεί ότι η κακοκαιρία Genesis συνεχίζεται τις επόμενες ώρες και καλεί τους πολίτες να παραμένουν προσεκτικοί και σε επιφυλακή. Μάλιστα θα σταλεί νέο μήνυμα προειδοποίησης από το 112 ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.

Όπως επισημαίνεται τη χώρα μας συνεχίζει να επηρεάζει κακοκαιρία με το όνομα “GENESIS” με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τους ισχυρούς ανέμους.

Η κακοκαιρία θα συνεχίσει να επηρεάζει σήμερα Παρασκευή (10-06-2022) έως και το βράδυ του Σαββάτου (11-06-2022) τις εξής περιοχές: Κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου (11-06-2022) θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

Η Πολιτική Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

– Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούμε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
– Δεν διασχίζουμε ΠΟΤΕ χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανέναν λόγο!
– Παρακολουθούμε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες των Αρχών.

Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες!