Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού το Σάββατο 4/6 - Πού θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος στους 36 βαθμούς

Γενικά αίθριος, με υψηλές θερμοκρασίες, αναμένεται να είναι ο καιρός στη χώρα μας το Σάββατο 4 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο αναμένεται πως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, που θα «σπάσουν» τη γενικότερη καλοκαιρία. Ωστόσο, τα φαινόμενα αυτά θα είναι παροδικά και δεν θα επεκταθούν, καθώς θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ ανά περιοχή για το Σάββατο 4/6/22:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 και στα ηπειρωτικά τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στους 36 βαθμούς θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος το Σάββατο 4/6, σύμφωνα με το meteo

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, ισχυρούς βόρειους ανέμους στο Αιγαίο και θερμοκρασία σε νέα άνοδο προβλέπει το εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo για το επόμενο 24ωρο.

Πιο αναλυτικά:

Για το Σάββατο 4 Ιουνίου προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου και πιθανόν της Κεντρικής Στερεάς. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 30 βαθμούς), 21 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο έως τους 36 βαθμούς), 19 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως τους 32 βαθμούς), 22 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 20 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 18 έως 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι πρόσκαιρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.