Ανακαινίσεις ξεκινούν στον Ευαγγελισμό - Επίσκεψη Μίνας Γκάγκα

Ανακαίνιση πολλών χώρων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετά από σημαντικές δωρεές που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε την Τετάρτη τον Ευαγγελισμό και επισκέφθηκε μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κύριο Α. Γρηγορόπουλο και πολλούς ιατρούς και νοσηλευτές, τους περισσότερους χώρους ενώ ενημερώθηκε επί τόπου για τα νέα τμήματα του Νοσοκομείου, όπως και για τα θέματα που χρήζουν βελτίωσης.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από τον χώρο των επειγόντων περιστατικών, όπου η Αναπληρώτρια Υπουργός ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος κ. Κόλλια, εν όψει και της επικείμενης ανακαίνισης του τμήματος με δωρεές του κ. Μαρτίνου και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Έγινε δε, αυτοψία του χώρου, στον οποίο θα τοποθετηθεί ο 2ος υπερσύγχρονος Αξονικός Τομογράφος.

Εν συνεχεία η κ. Γκάγκα επισκέφτηκε τον χώρο των νέων χειρουργείων, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το επίπεδο λειτουργικότητάς τους. Συνομίλησε με πλήθος Νοσηλευτών και Διευθυντών Ιατρών Αναισθησιολόγων, Καρδιοχειρουργών καθώς και άλλων ειδικοτήτων.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε σε χώρους της Μονάδας Εμφραγμάτων, του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων που θα ανακαινισθούν με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, καθώς και σε βοηθητικούς χώρους όπως τα καινούργια μαγειρεία.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός συναντήθηκε και με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων, για να ακούσει τις απόψεις τους αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Σε απάντηση των θεμάτων που τέθηκαν, η κ. Γκάγκα ενημέρωσε για την αλλαγή στον τρόπο διορισμού των Ειδικευομένων ιατρών, ώστε οι θέσεις να καλύπτονται ταχύτερα, για τις θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς επίσης και για τις επικείμενες προκηρύξεις θέσεων μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν πάγια κενά.