Μαρτυρία μητέρας ναυτικού: Τι τους είπαν οι Ιρανοί όταν εισέβαλαν - «Κατέβηκαν στο πλοίο 2 ελικόπτερα με 18 άνδρες»

Τέλος δεν έχει η αγωνία για τους Έλληνες ναυτικούς που βρίσκονται στα δύο δεξαμενόπλοια, τα οποία κατέλαβαν την Παρασκευή οι «Φρουροί της Επανάστασης» στον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του, γεγονός που επιβεβαίωσε και μητέρα ναυτικού, η κα Ελπίδα Βεβεάκη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, κατάφερε να επικοινωνήσει με το παιδί της, το οποίο περιέγραψε ως τρομοκρατημένο και αγχωμένο. «Δεν είναι εύκολο να είσαι στη δουλειά σου και ξαφνικά να εισέρχονται δύο ελικόπτερα με 18 ένοπλους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μεταφέροντας τις περιγραφές του γιου της, είπε ότι στην αρχή η κατάσταση ήταν τρομακτική, καθώς οι ναυτικοί δεν ήξεραν τι συνέβαινε και για ποιοι ήταν αυτοί που εισέβαλαν στο δεξαμενόπλοιο.

«Οι Ιρανοί τους είπαν ότι δε θέλουν να τους πειράξουν και να τους κάνουν κακό και πρόσθεσαν ότι “εμείς για άλλο λόγο ήρθαμε”», σημείωσε.

Ωστόσο, τώρα η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. «Την επόμενη μέρα τους έδωσαν πίσω τα κινητά τους τηλέφωνα, τους άφησαν να κινούνται ελεύθεροι και έμειναν οι μισοί από αυτούς που είχαν ανέβει πάνω», σημείωσε η κα Βεβεάκη.

Η ίδια ανέφερε ότι το πλοίο είναι αρόδου σε ιρανικά ύδατα και δεν ξέρει κανείς τους πότε θα απελευθερωθούν, ενώ η επικοινωνία είναι αδύνατη μέσω δορυφόρου ή ίντερνετ.