«Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα» - Βομβαρδισμένο τοπίο μετά την έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας

Σε δύο ανέρχονται οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, σε μίνι μάρκετ – κρεοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας έχει διακομισθεί με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, όντας σοβαρά τραυματισμένος, ενώ ο δεύτερος στον Ευαγγελισμό φέροντας ελαφρά εγκαύματα.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε στο υπόγειο, πιθανόν από διαρροή σε φιάλη προπανίου, η επιχείρηση διαλύθηκε, ενώ η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που εκσφενδονίστηκε στον δρόμο ακόμα και ένα μεγάλο ψυγείο του κρεοπωλείου.

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα από διερχόμενους, λέει στο in καταστηματάρχης της περιοχής.

Από την πλευρά του, εργαζόμενος στο μίνι μάρκετ δηλώνει ότι «η έκρηξη σημειώθηκε στο υπόγειο όπου υπάρχουν φιάλες υγραερίου. Βγήκαμε έξω αναστατωμένοι και είδαμε έναν άνθρωπο 25 ετών μέσα στα αίματα. Εγώ χτύπησα στα πόδια και κάηκαν λίγο τα μαλλιά μου. Το ασθενοφόρο άργησε λίγο να έρθει».

Απομακρύνθηκαν τέσσερις φιάλες προπανίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπόγειο οι άντρες της Πυροσβεστικής απομάκρυναν τέσσερις φιάλες προπανίου, ενώ έχουν κληθεί ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και εταιρεία φυσικού αερίου για να ελέγξουν τις υποδομές τους και να κλείσουν τα δίκτυά τους στο σημείο προς αποφυγή περαιτέρω διαρροών και προβλημάτων.

Σύμφωνα με την Τροχαία, λόγω της έκρηξης διενεργούνται εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στις διασταυρώσεις Αλκιβιάδου και Ιουλιανού καθώς και Αλκιβιάδου και Λιοσίων.

 

Καταγγελία κατοίκου

Σε καταγγελία για εκτεταμένη χρήση φιαλών υγραερίου από καταστήματα και διαμερίσματα προχώρησε κάτοικος της περιοχής, λέγοντας πως ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι τέτοιο.

Σε δηλώσεις του είπε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα πωλούσε φιάλες υγραερίου τις οποίες αποθήκευε στο υπόγειο.