Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο – Επιχείρηση απομάκρυνσης μαθητών

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης μετά από φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στα γραφεία του κτιρίου ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου για ασφάλεια, ενώ στο σημείο βρίσκονται οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με 28 πυροσβέστες για την επιχείρηση κατάσβεσης.

Επιχείρηση απομάκρυνσης μαθητών

Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απομάκρυνση μαθητών από παρακείμενο κτίριο όπου στεγάζεται εκπαιδευτήριο, λόγω των πυκνών έντονων καπνών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής, σε αίθριο του Επιμελητηρίου. Άμεσα δόθηκε εντολή για εκκένωση, με τους υπαλλήλους να εγκαταλείπουν ασφαλείς το κτίριο.

Στο σημείο επικρατεί αναστάτωση, με τους καπνούς να είναι ορατοί από πολλά σημεία της πόλης.

Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο από το πού ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου γνωστοποίησε ότι όλα τα άτομα που βρίσκονταν στο κτήριο απεγκλωβίστηκαν και η φωτιά έχει σβήσει. Τρία άτομα που έσπευσαν στην ταράτσα του κτιρίου, απομακρύνθηκαν με μικρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με υδροφόρα και γερανοφόρα οχήματα βρέθηκαν στην περιοχή, επιχειρώντας να σβήσει άμεσα η φωτιά χωρίς να τραυματιστεί κανένας πολίτης. Στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί είναι ορατοί από πολλά σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους αλλά και την ανακούφιση που σώθηκαν από την πύρινη κόλαση, κατέβηκαν από τα φλεγόμενα κτίρια άτομα που είχαν εγκλωβιστεί.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο – Επιχείρηση απομάκρυνσης μαθητών

Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι μπήκαν στα κτίρια με τη συνδρομή γερανοφόρου, άτομα που ήταν εντός όταν ξέσπασε η φωτιά βγήκαν σώα και αβλαβή, αγκαλιάζοντας τους δικούς τους ανθρώπους και λαμβάνοντας τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονταν στο σημείο.

 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με υδροφόρα και γερανοφόρα οχήματα βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν αυτήν την ώρα για την κατάσβεσή της. Στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι οι πυκνοί μαύροι καπνοί είναι ορατοί από πολλά σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης.