Υπόθεση Λιγνάδη: « Ήταν βιασμός», τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ο τέταρτος μάρτυρας

To περιεχόμενο της κατάθεσης του τέταρτου μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος έχει καταγγείλει τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για το βιασμό του , επιβεβαίωσε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και ένας φίλος του νεαρού.

« Ήταν βιασμός», τόνισε, με κατηγορηματικό τρόπο ο μάρτυρας και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε όσα έγιναν, όταν η παρέα των νεαρών που βρίσκονταν στο σπίτι του καλλιτέχνη, πήγαν στο υπνοδωμάτιο του Δημ. Λιγνάδη.

Ο κατηγορούμενος ,σύμφωνα με τον μαέρτυρα, μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και όρμησε πάνω στο φίλο του τον οποίο βίασε, μπροστά στα μάτια του. «Βλέπω τον κατηγορούμενο να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο, γυμνό… και να ορμάει καταπάνω μας. Πιάνει τον Παύλο, κατεβάζει το παντελόνι και εισχωρεί μέσα του. Πάνω μου. Ήρθε πολύ γρήγορα με βία. Έφυγα τρέχοντας, φοβήθηκα, είχα παγώσει, έπαθα σοκ… Δε πίστευα αυτό που είχε συμβεί. Οι άλλοι δεν κατάλαβαν κάτι. Σκεφτόμουν εάν ήταν φυσιολογικό ή όχι

Πρόεδρος : Τι εννοείτε;

Μάρτυρας : Όλο αυτό που είδα.

Πρόεδρος : Σας φαινόταν φυσιολογικό;

Μάρτυρας : Όχι. Φοβήθηκα. Μπορούσε να μου κάνει κι εμένα κακό. Το έβλεπα να γίνεται. Δε το συζήτησα με κανέναν. Το μόνο που μπόρεσα να παρατηρήσω στη συμπεριφορά του φίλου μου, του Π. ήταν, να έχει αποστροφή, να δείχνει πόνο.

Πρόεδρος : Εσείς τι καταλάβατε;

Μάρτυρας : Ήταν βιασμός. Έγινε πάνω στο σώμα μου!

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο τέταρτος καταγγέλλων ο οποίος υποστηρίζει πως ο Δημ. Λιγνάδης τον βίασε όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών, δύο φορές, όσο διάστημα ήταν φιλοξενούμενος στο σπίτι του κατηγορουμένου, το 2015.

«Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης υπήρχε από τον κατηγορούμενο, ανέκαθεν, ανεξάρτητα από τις πράξεις που υπέστην » Στις πράξεις που περιγράφω υπήρχε και σωματική βία», είπε ο μάρτυρας ο οποίος δέχτηκε έντονη αμφισβήτηση από το συνήγορο του κατηγορουμένου, Αλέξη Κούγια για τη βασιμότητα των καταγγελιών του.

Αλέξης Κούγιας : Όταν λέτε στην κατάθεση σας «ήμουν πειθήνιος, δεν αντιδρούσα» είναι αλήθεια;

Μάρτυρας : Το πειθήνιος είναι ότι δεν κρατάω αντίσταση, ούτε αντιδράω. Τα περιστατικά που έχω βιώσει είχαν βία μέσα.

Αίτημα στο δικαστήριο υπέβαλε ο Αλέξης Κούγιας προκειμένου να εξεταστεί η δημοσιογράφος της πρωινής εκπομπής του Σαββατοκύριακου του Μέγκα «Χαμογέλα και Πάλι» στην οποία είχε δώσει συνέντευξη ο τρίτος μηνυτής ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί στη δίκη και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του. Το αίτημα ωστόσο, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική πρόταση απορρίφθηκε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Μαίου.