Μεταναστευτικό: Απετράπη εχθές λαθραία είσοδος 600 προσφύγων - Η Τουρκία ανακινεί την πίεση;

Η είσοδος σχεδόν 600 προσφύγων αποτράπηκε χθες από τις ελληνικές Αρχές – Νέες προσπάθειες προώθησης σήμερα από την Τουρκία – «Μπήκαμε σε καθημερινούς ρυθμούς», λένε από το ΛΣ

Το Λιμενικό Σώμα απέτρεψε σήμερα ξανά σε τέσσερα φουσκωτά να περάσουν στα ελληνικά χωρικά υδάτα από την Τουρκία.

Στα τέσσερα σκάφη, επέβαιναν συνολικά  150 μετανάστες. Στελέχη του Λιμενικού Σώματος μεταφέρουν στο protothema.gr πως δεν ήταν κάτι παραπάνω από βραδιά ρουτίνας η χθεσινή. «Μπήκαμε σε καθημερινούς ρυθμούς», είπαν συγκεκριμένα κύκλοι του Λ.Σ. στο protothema.gr.

Τα νησιά Σάμος, Χίος και Μυτιλήνη ήταν απόλυτα προετοιμασμένα για τέτοιες ενέργειες μετά και τα χθεσινά γεγονότα. Λόγω της χθεσινής επιχείρησης κατά την οποία απετράπηκε η είσοδος πέντε ιστιοπλοϊκών και τεσσάρων φουσκωτών με 590 παράνομους μετανάστες, το Λιμενικό ήταν προετοιμασμένο το βράδυ για ένα νέο κύμα με περισσότερα σκάφη από τα τουρκικά παράλια. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως κατά τη χθεσινή επιχείρηση του Λιμενικού η θάλασσα είχε μπονάτσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Λιμενικό, «κανένα σκάφος δεν εισήλθε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα».  Μάλιστα αναφέρθηκε στην ανακοίνωση ότι «σημειώθηκε περιστατικό προσπάθειας εμβολισμού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ένα σκάφος εκ των προαναφερθέντων, το οποίο στη συνέχεια επέστρεψε στις έναντι τουρκικές ακτές».

Πηγή Protothema.gr