Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την αυτοκτονία του ανηλίκου στα Κάτω Πατήσια

Την τέλεση του αδικήματος της συμμετοχής σε αυτοκτονία, όσον αφορά τον θάνατο του 14χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια, το οποίο βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του από τους γονείς του, διερευνούν οι εισαγγελικές αρχές.

Με παρέμβασή της, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την τραγική υπόθεση του ανήλικου αυτόχειρα. Ήδη δόθηκε εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει τα ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού, ώστε να διακριβωθεί αν η πράξη του αγοριού σχετίζεται με συμμετοχή του σε συγκεκριμένη “πρόκληση” που θέτει προσφιλής σε άτομα νεαρής ηλικίας πλατφόρμα, τα οποία καλούνται να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Μάλιστα ήδη ξεκινήσει η αστυνομική έρευνα ως προς τα αίτια που οδήγησαν το 12χρονο αγόρι στην αυτοκτονία. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media, Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Η «πρόκληση» αυτή ενθαρρύνει τα άτομα να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα.

Επισημαίνεται ότι  μέχρι στιγμής στη χώρα μας δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά ή καταγγελία για τραυματισμό ή θάνατο από το εν λόγω ή κάποιο άλλο διαδικτυακό παιχνίδι.