Διπλάσιες αμοιβές για τον προσωπικό γιατρό - Έως 60.000 ευρώ τον χρόνο

Τις αμοιβές που θα λαμβάνουν οι ιδιώτες γιατροί και οι γιατροί των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας που θα επιλέξουν να γίνουν προσωπικοί γιατροί, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Γιατρός για Όλους»της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Όπως είπε ο κ. Θ. Πλεύρης οι αμοιβές για τον προσωπικό γιατρό που θα δίνει το κράτος θα κινούνται μεταξύ 20 και 40 ευρώ και θα διαμορφώνονται με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων ασθενών. «Στα 20 ευρώ προφανώς θα είναι ένας πληθυσμός πολύ χαμηλός για τον προσωπικό γιατρό που δεν θα απασχολήσει, στα 40 ευρώ ένας μεγαλύτερος. Θα υπάρχουν ενδιάμεσα» εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

Οι αμοιβές θα κυμαίνονται από 40.000 ευρώ τον χρόνο κατ’ ελάχιστο έως 60.000 ευρώ για τους γιατρούς που θα εξαντλήσουν το όριο των εγγεγραμμένων ασθενών, δηλ. 2.000 ασθενείς το χρόνο. Αυτό μεταφράζεται σε πληρωμή κατά ασθενή από 20 έως 40 ευρώ για τους προσωπικούς γιατρούς.

«Μεσοσταθμικά λοιπόν, εγώ να σας πω με 30 ευρώ κάντε τους υπολογισμούς για έναν γιατρό που θέλει να γράψει 2000 άτομα. Άρα τους δίνουμε χρήματα» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Οι γιατροί του δημοσίου και συγκεκριμένα των Κέντρων Υγείας, των ΤΟΜΥ και των άλλων μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας θα λαμβάνουν επιπλέον από 10.000 έως 15.000 το έτος, ανα αναλάβουν να γίνουν προσωπικοί γιατροί.