Συνελήφθη προϊστάμενος του Δήμου Θεσσαλονίκης για το ατύχημα της 8χρονης σε παιδική χαρά

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας 2/5 ο 62χρονος προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων και Κοινοχρήστων Χώρων της Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντηρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για το ατύχημα που σημειώθηκε σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία, όπου μια 8χρονη έχασε το δάχτυλο του χεριού της την ώρα που έκανε τσουλήθρα.

Ο 62χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας-Τριανδρίας όπου και συνελήφθη, και αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τη συμπαράσταση του στην οικογένεια της 8χρονης εξέφρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεσ/νίκης

Τη βαθιά του θλίψη και τη συμπαράσταση του στην οικογένεια της οκτάχρονης, εξέφρασε με γραπτή δήλωση του, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και βιώσιμης κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης, αναφερόμενος στο ατύχημα που σημειώθηκε σε παιδική χαρά της νέας παραλίας και είχε ως συνέπεια, να τραυματιστεί σοβαρά η ανήλικη στο δάχτυλο του δεξιού της χεριού, ενώ έκανε τσουλήθρα.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για το ατυχές περιστατικό που συνέβη χτες, σε παιδική χαρά στην περιοχή της νέας παραλίας. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια -από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και ενημερωνόμαστε διαρκώς για την πορεία της υγείας του παιδιού», ανέφερε ο κ. Εφραίμ Κυριζίδης και σημείωσε πως, «η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες».

Όπως ο ίδιος επισήμανε, οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και βιώσιμης κινητικότητας, υπογράμμισε πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα των χώρων όπου παίζουν τα παιδιά, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όριά του, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες».

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η μητέρα του κοριτσιού

H μητέρα του 8χρονου επιθυμεί την ποινική δίωξη και την απόδοση ευθυνών για το ατύχημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα η ανήλικη να χάσει το μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού καθώς τσουλούσε στην επιφάνεια της τσουλήθρας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το thestival.gr, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας – Τριανδίας, το οποίο χειρίζεται την υπόθεση.

Πατέρας 8χρονης: «Να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος»

«Ανέβηκε στην τσουλήθρα να παίξει και κινδυνεύει να χάσει το δάχτυλό της», ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο πατέρας της 8χρονης που τραυματίστηκε στην παιδική χαρά, το απόγευμα της Πρωτομαγιάς.

Ο πατέρας της 8χρονης εξήγησε πως σημειώθηκε το σοβαρότατο ατύχημα στην παιδική χαρά που έπαιζε η 8χρονη κόρη του, που είχε σαν αποτέλεσμα ήταν να ακρωτηριαστεί το μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού της. Οι γιατροί τονίζουν πως η επέμβαση συγκόλλησης πέτυχε. Κάποιοι όμως πρέπει να τιμωρηθούν για αυτά που έγιναν, λέει ο πατέρας της άτυχης μικρής.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, ο τραυματισμός του παιδιού οφείλεται σε μία κακοτεχνία της τσουλήθρας. «Με ενδιαφέρει το παιδί, να αποκατασταθεί η υγεία του και να σωθεί το δάχτυλό του. Θέλω να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος. Πάνε παιδάκια να παίξουν και κινδυνεύει η ζωή τους», τόνισε.
Πώς συνέβη το ατύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η ανήλικη έχασε το μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού στην τσουλήθρα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η τσουλήθρα χρειαζόταν επισκευή.

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε την 8χρονη μαζί με τους γονείς της στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Υποβλήθηκε σε επέμβαση συγκόλλησης του δαχτύλου.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε η ανήλικη διερευνώνται. Την προανάκριση ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, ενώ η παιδική χαρά σφραγίστηκε μέχρι να επισκευαστεί η τσουλήθρα.