«Χαλάει» ο καιρός το τριήμερο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ νεφώσεις, με τοπικές βροχές σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 20 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα:

Στην Αττική αναμένεται αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμενονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιουνίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεα και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στην Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες σε όλες τις περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή

Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και στο Ιόνιο και τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί και πρόσκαιρα ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και δεν θα ξεπεράσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα

Αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με
βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τρίτη

Στα ανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός τις περισσότερες ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης στα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.