Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής - Πού αναμένονται βροχές την Πρωτομαγιά

Μεταβολή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Παρασκευής 29/4, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το meteo.gr, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των δυτικών και βορείων τμημάτων της χώρας. Βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο και μεταβαλλόμενων διευθύνσεων έως 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27-28 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τους 24-25 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός (βροχές) που αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 29/4:

Κατά το τριήμερο Σάββατο 30/4-Δευτέρα 2/5 ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, το Σάββατο 30/4 αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, την Κυριακή 1/5 σε όλα τα ηπειρωτικά και τη Δευτέρα 2/5 στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Παράλληλα, θα διατηρηθούν οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ασθενέστεροι. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Χάρτης από το αυτοματοποιημένο σύστημα του meteo.gr για την Πρωτομαγιά (ώρα 18:00)

Προγνωστικός χάρτης για τη Δευτέρα, 2 Μαΐου (Ώρα 15:00)