Γκάγκα: Παραμένουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους - Σε αποδρομή η επιδημία

Σε αποδρομή βρίσκεται πλέον η πανδημία στη χώρα μας, αλλά η χρήση της μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική για τους εσωτερικούς χώρους.

Αυτό ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα.

Αναφερόμενη στα περιστατικά οξείας ηπατίτιδα σε παιδιά που καταγράφονται σε πολλές χώρες, είπε πως πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τα απλά μέτρα υγιεινής πριν το φαγητό, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν σχετικές οδηγίες από όλες τις Ιατρικές Εταιρείες. Μάλιστα, η κα. Γκάγκα σημείωσε ότι δεν πρέπει να αποτρέπονται τα παιδιά από το να παίζουν με άλλα.

Η αναπλ. υπουργός είπε ότι το νόσημα αυτό είναι σπάνιο και στις περισσότερες περιπτώσεις το σύνδρομο αυτοϊάται.

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως υπάρχει παγκόσμια μείωση των νέων διαγνώσεων και των θανάτων.

Στην Ελλάδα υπάρχει 19% μείωση σε νέες διαγνώσεις και 39% μείωση στους θανάτους. Η πληρότητα στις απλές κλίνες CoViD είναι της τάξης του 20% και των ΜΕΘ στο 13%.

Για την οξεία ηπατίτιδα είπε πως πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή, η οποία οφείλεται πιθανόν σε έναν αδενοϊό (αδενοϊός 41) που ενδέχεται να έχουμε περάσει όλοι στην παιδική ηλικία.