Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου, επέστρεψαν στην Αττική 75.444 αυτοκίνητα

Συνεχίζεται η επάνοδος των εκδρομέων του Πάσχα στην Αττική με την κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, σύμφωνα με την Τροχαία.

Προβλήματα παρατηρούνται στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα και συγκεκριμένα στα διόδια του Ισθμού όπου υπάρχει αρκετή ανάσχεση καθώς και στην διόδια της Ελευσίνας. Αντίθετα καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών-Λαμίας όπου και υπάρχει μικρή ανάσχεση στα διόδια των Αφιδνών.

Από τις 6 το πρωί σήμερα, μέχρι τις 6 το απόγευμα, έχουν επιστρέψει στην Αττική συνολικά 75.444 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα 41.958 αυτοκίνητα πέρασαν από την Αθηνών- Κορίνθου και 33.486 από την Αθηνών – Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 22:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ενώ την Τρίτη (26/4) η απαγόρευση θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 23:00.

Σε επιφυλακή η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων

Με αυξημένα μέτρα της Τροχαίας πραγματοποιείται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Μεγάλη αναμένεται να είναι και η κίνηση στα λιμάνια από τους εκδρομείς που προτίμησαν να ξεκουραστούν στα νησιά.

Αυτήν την ώρα αυξημένη είναι  η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα από τις 12:00 έως τις 22:00 ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ενώ την Τρίτη (26/4) η απαγόρευση θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 23:00.

Τέλος, η Τροχαία σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών και απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Οι εκτιμήσεις της Τροχαίας είναι πως υπάρχει ενδεχόμενο να μοιραστεί η επιστροφή λόγω του τριημέρου της Πρωτομαγιάς. Τις επόμενες ώρες ωστόσο αναμένεται αυξημένη ροή οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα και στις εισόδους της πόλης καθώς η έξοδος για το φετινό Πάσχα ήταν μεγαλύτερη και από αυτή του 2019.

Δείτε τα έκτακτα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ

-Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

-Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

-Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

-Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

-Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

-Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

-Παρουσία τροχονόμων στα διόδια για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

-Ενημέρωση των πολιτών, μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που θα είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρησή τους για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.