Αναστήθηκε η ελληνική επαρχία έπειτα απο 2 χρόνια - Λαμποκόπησαν οι ουρανοί φέτος - Πάσχα 2022 δείτε πως γιόρτασαν

Η «ζωή» επέστρεψε στην ελληνική επαρχία μετά από δύο χρόνια που η πανδημία είχε περιορίσει τις μετακινήσεις – 

Το πιο «ελεύθερο» Πάσχα των τελευταίων δύο ετών γιορτάζουν φέτος οι Έλληνες καθώς τα μέτρα για τον κορωνοϊό έχουν χαλαρώσει. Τα στοιχεία, άλλωστε, έδειξαν πως πρόκειται για τη μεγαλύτερο «έξοδο» των Αθηναίων τη τελευταία πενταετία.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που έρχονται από όλη την Έλλαδα, όπου ο κόσμος γιόρτασε την Ανάσταση κοντά στους αγαπημένους τους ξανά. Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών και παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη που συνοδευόταν από τη σύζυγό του πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή τελετή της Ανάστασης στη λίμνη του Άγιου Νικολάου στη Κρήτη.

Ντόπιοι και ξένοι τουρίστες βίωσαν ένα μοναδικό θέαμα, κατακλύζοντας την όμορφη λίμνη, σήμα – κατατεθέν της πόλης, με τη «θάλασσα» από τα κεριά που κρατούσαν οι πιστοί να δημιουργούν κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Έλαμψε ο ουρανός της Λαμίας

Πολύ όμορφες εικόνες εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ  στον ουρανό της Λαμίας. Mόλις ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών έψαλε το Χριστός Ανέστη από την Πλατεία Ελευθερίας στο Κέντρο της πόλης, από το Κάστρο της Λαμίας «ενεργοποιήθηκαν» εκατοντάδες πυροτεχνήματα δίνοντας άλλο χρώμα στο πρώτο Πάσχα  από δύο χρόνια με σαφώς λιγότερους περιορισμούς και περισσότερη αισιοδοξία.

Έγινε η νύχτα μέρα στη Ναύπακτο

Σε πανηγυρικό κλίμα εψάλη το Χριστός Ανέστη στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Τρίκορφο Ναυπακτίας . Αρκετός κόσμος και φέτος στην Ανάσταση έψαλε το Χριστός Ανέστη και στη συνέχεια η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα και τις κροτίδες.

Ανάσταση στο χωριό των Λευκών στην Πάρο:

IMG_20220424_000311

Μετά από δύο χρόνια «σιωπής» λόγω πανδημίας, επιτέλους γέμισε το προαύλιο της Αγίας Τριάδας Λευκών. Πολλοί μόνιμοι κάτοικοι, ντόπιοι, αλλά και πολλοί επισκέπτες που ήρθαν να αναστήσουν στην πολυδιαφημισμένη Πάρο.

Ωστόσο δεν περίμεναν ότι μετά το Χριστός Ανέστη επί 15 λεπτά θα γίνει η νύχτα μέρα με τα πυροτεχνήματα να στολίζουν τον ουρανό και το προαύλιο της εκκλησίας να σείεται από τα βεγγαλικά.

«Χριστός Ανέστη», από ακρή σε άκρη του νομού Αχαΐας εψαλλαν απόψε οι ιερείς παρουσία πλήθος πιστών που «πλημμύρισαν» φέτος – μετά από δυο χρόνια περιορισμών λόγων κορονοϊού – τις εκκλησίες.