Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Έβρο - Αλλοδαπή γυναίκα βρέθηκε νεκρή στον ποταμό

Επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της ελληνικής συνοριοφυλακής και τουρκικού σκάφους με παράτυπους μετανάστες φέρεται να έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στον ποταμό Έβρο, κοντά στο Σουφλί, με μια Αφρικανή μετανάστρια να πέφτει νεκρή από κοντινό, όπως αναφέρεται, πυροβολισμό.

Σύμφωνα με την Καθημερινή,  το περιστατικό συνέβη περί τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, με τις ελληνικές αρχές να αναφέρουν ότι απάντησαν σε πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά όταν προειδοποίησαν βάρκα με 10-11 μετανάστες στον Έβρο να μην πλησιάσει την ελληνική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Έλληνες συνοριοφύλακες εντόπισαν μια βάρκα με μετανάστες που βρισκόταν στην τουρκική πλευρά του ποταμού που χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία και προσπαθούσε να τον διασχίσει για να περάσει στις ελληνικές όχθες. Στο σημείο οι Έλληνες συνοριοφύλακες διέκριναν περίπολο της στρατοχωροφυλακης.

Στην προειδοποίηση για απομάκρυνση με φωτεινά σήματα (από φακούς) της ελληνικής συνοριοφυλακής, όχι μόνο δεν άλλαξε πορεία η βάρκα αλλά και άρχισαν οι πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά, με την ελληνική να απαντά με βολές στον αέρα.

Τελικά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές εντόπισαν και περισυνέλεξαν τέσσερις παράτυπους μετανάστες, και συγκεκριμένα τρεις άνδρες Πακιστανούς και μια γυναίκα από την Ερυθραία ενώ μια γυναίκα, πιθανώς και αυτή από την Ερυθραία, περισυνελέγη νεκρή. Η βάρκα επέστρεψε στην Τουρκία αφού άφησε τους μετανάστες στα ελληνικά νερά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής, το πτώμα της άτυχης μετανάστριας έφερε τραύμα από σφαίρα στη δεξιά θωρακική χώρα. Ιατροδικαστης που έκανε νεκροψία τα ξημερώματα διεπίστωσε ότι η γυναίκα χτυπήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση, και συμπερασματικά εκτιμά η ελληνική πλευρά ότι χτυπήθηκε από πυρά Τούρκων.