Δίκη Λιγνάδη: Ο Κούγιας ζήτησε από μάρτυρα να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού

Με την εξέταση του δεύτερου μάρτυρα κατηγορίας από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη. Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στο εδώλιο, όπως σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Ο 25χρονος σήμερα μάρτυρας καταγγέλλει ότι σε ηλικία 17 ετών υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, όπου είχαν πάει για να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση.

Κατά την εξέτασή του από τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην απόφασή του να προχωρήσει στην καταγγελία και ξέσπασε σε κλάματα:

«Με ένοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…».

Περιέγραψε ως «πολύ βίαιο» το αδίκημα που καταγγέλλει ότι έγινε στο ξενοδοχείο και στην ερώτηση γιατί δεν αμύνθηκε, εξήγησε: «Δεν μπορούσα. Είχα παγώσει. Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα ενώ δεν ήταν. Αυτό το σοκ που δεν μπορείς να κουνηθείς, το έχετε νιώσει ποτέ;».

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε από τον μάρτυρα να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού πλησιάζοντάς τον. Τότε ο μάρτυρας έκανε μια κίνηση απώθησης προς τον συνήγορο υπεράσπισης και ζήτησε να μην τον πλησιάζει.

Μάρτυρας: Από απόσταση παρακαλώ, δεν με ενοχλεί…

Κοινό: Αυτό είναι απαράδεκτο, κακοποιητικό!

Ο κ. Κούγιας επέμεινε να δείξει ο μάρτυρας πώς έγινε η καταγγελλόμενη πράξη και όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον δικηγόρο να επιστρέψει στη θέση του.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Απριλίου.