Γιατρός Τζωρτζίνας: Νιώθω ήρεμος, άσκησα την υποχρέωση που έχω - Να είναι το τελευταίο παιδί

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του εντατικολόγου και διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, που διενεργεί η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η κατάθεση του κ. Ηλιάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, ενώ εξερχόμενος δήλωσε ότι είπε με απόλυτη αλήθεια όσα έπρεπε, ότι νιώθει ήρεμος και ότι άσκησε το χρέος του ως γιατρός.

«Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι», τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων.

Ο κ. Ηλιάδης θεωρείται βασικός μάρτυρας, καθώς μαζί με την ομάδα του είχαν δώσει τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα, η οποία είχε διακομιστεί εκεί με τετραπληγία και παρέμεινε περίπου 4 μήνες, μετά την αιφνίδια πρώτη καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Μάλιστα με αφορμή τα «αιφνίδια δυσεξήγητα επεισόδια» της 9χρονης ο κ. Ηλιάδης φέρεται να είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες στο δωμάτιο νοσηλείας όπου βρισκόταν το παιδί μαζί με τη μητέρα του Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ είχε συστήσει στην ήδη προσωρινά κρατούμενη να βιντεοσκοπεί τους σπασμούς, που όπως εκείνη υποστήριζε ότι έκανε το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ηλιάδης παρέδωσε στις Αρχές συγκεκριμένα βίντεο από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την αστυνομική και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Νωρίτερα και πριν την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο δήλωσε:

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Υπενθυμίζεται ότι αναφορά στον κ. Ηλιάδη έκανε και η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της καθώς ήταν εκείνος που τους είχε ενημερώσει ότι υπάρχει μια συσκευή απινιδωτή-βηματοδότη, την οποία θα μπορούσε να τοποθετήσει στο σώμα της Τζωρτζίνας γιατρός στο Ωνάσειο.