«Γυναίκα-σατανά» έλεγαν οι γείτονες την Πισπιρίγκου, λέει ο πρώην διευθυντής Ασφαλείας Πατρών

«Όσο περνούν οι ημέρες τόσο η υπόθεση της Πάτρας θα μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο» αναφέρει στο protothema.gr ο πρώην διευθυντής Ασφαλείας Πατρών Χρήστος Ρουγκάλας, που ήταν από τους πρώτους που μίλησαν για εμπλοκή της Ρούλας Πισπιρίγκου στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας και όχι μόνο.

Όπως αναφέρει τα ερωτήματα που έχουν προκύψει στην πολυεπίπεδη υπόθεση είναι πολλά και πρέπει όλα να απαντηθούν όσο καιρός κι αν χρειαστεί: «Χθες ήταν να γίνει η εκταφή της σπιτονοικοκυράς, αλλά τελικά δεν έγινε. Σήμερα είναι η απεργία, λογικά μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει. Όσο περνούν οι ημέρες η υπόθεση αυτή θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο. Μιλάμε για μια υπόθεση με πολλές προεκτάσεις».

Σύμφωνα με τον κύριο Ρουγκάλα ένα από τα θέματα που πρέπει άμεσα να απαντηθεί είναι τι έχει γίνει με τα χρήματα της 69χρονης και γιατί βρέθηκε το σπίτι της υποθηκευμένο: «Σε σχέση με την σπιτονοικοκυρά θα πρέπει να μάθουμε τι έχει γίνει με τα λεφτά αυτής της γυναίκας. Είχε κάνει στον Μάνο πληρεξούσιο, του είχε δώσει την τραπεζική της κάρτα. Εκείνος έβγαζε χρήματα, εκείνος υποτίθεται της πλήρωνε τα πάντα. Τώρα το πώς βρέθηκε το σπίτι της Μπιζανίου που έμεναν όλοι μαζί υποθηκευμένο αυτό πρέπει να ελεγχθεί. Στον 2ο όροφο λένε πως υπάρχει ένα στούντιο του Μάνου το οποίο στοιχίζει πολλά λεφτά. Πως το παλικάρι αυτό με ένα μισθό έκανε τόσα πράγματα δεν ξέρω; πρέπει να ερευνηθούν τα πάντα».

Η μέχρι στιγμής έρευνα έχει δείξει πως η γυναίκα εν ζωή είχε πάρει κάποια δάνεια από τράπεζες με ένα από αυτά την χρονιά που έμεινε μαζί της το ζευγάρι Ρούλα Πισπιρίγκου – Μάνος Δασκαλάκης: «Το σπίτι βρέθηκε υποθηκευμένο και αναρωτιέμαι αν πληρωνόντουσαν κανονικά οι υποχρεώσεις της γυναίκας. Πως βρέθηκε υπερχρεωμένο και για οφειλές προς το δημόσιο και προς κάποιες τράπεζες, που φαίνεται να είχε πάρει η μακαρίτισσα κατά το παρελθόν. Η γυναίκα φαίνεται να είχε πάρει τρία δάνεια ένα το 2001, ένα το 2003 και ένα το 2008 μέχρι τότε ζούσε και ο σύζυγος της ο Θεοδωρόπουλος, επίσης πήρε ένα δάνειο και το 2014 την χρονιά που πήγαν να μείνουν μαζί της ο Μάνος με την Ρούλα» εξηγεί ο κύριος Ρουγκάλας και προσθέτει:

«Η γυναίκα αυτή έπαιρνε σύνταξη και μεγάλο ποσοστό από την σύνταξη του δικηγόρου συζύγου της. Τώρα πως βρέθηκε υποθηκευμένο το σπίτι, αυτό πρέπει να απαντηθεί διότι στο ενδιάμεσο είχαν γίνει και κάποιες πωλήσεις ακινήτων της. Το θέμα θέλει ψάξιμο είναι περίεργο. Το δάνειο του 2014 είναι κοντά στα 11.500 ευρώ τι έγιναν τα λεφτά αυτά. Είναι γνωστό πως η μακαρίτισσα τους βοηθούσε αλλά μέχρι πιο βαθμό;»

Στην γειτονιά της Μπιζανίου τα στόματα έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν και λένε πολλά για την γυναίκα «Σατανά» όπως την αποκαλούν σύμφωνα με τον Χρήστο Ρουγκάλα: «Φαίνεται πως οι γείτονες γνωρίζουν πάρα πολλά. Ακόμα και για την καταγγελία που είχε γίνει για κακοποίηση της Τζωρτζίνας. Τι έγινε τότε, ποιος κοινωνικός λειτουργός πήγε σπίτι, έκανε δεν έκανε καλά την δουλειά του, όλα πρέπει να ερευνηθούν γιατί εγώ μαθαίνω περί σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού. Το παιδί στις 26/10/2014 πήγε για μέρα στο νοσοκομείο για τα τσιγάρα που είχε καταπιεί. Αυτό το γεγονός είναι πραγματικό άσχετα αν το διαψεύδουν. Μετά πήγε άλλες δυο φορές ως κακοποιημένο στο νοσοκομείο μάλλον στο Καραμανδάνειο αλλά κανένας δεν ξέρει τι έγινε. Όλα είναι μπερδεμένα και μυστηριώδη».

Από τις πρώτες μηνύσεις που έχει υποβάλλει για την υπόθεση του το ζευγάρι είναι κατά του Χρήστου Ρουγκάλα που μίλησε έξω από τα δόντια: «Στη γειτονιά της την λένε γυναίκα “Σατανά” τι να πω.

Εγώ θα πάω στις 11 Απριλίου στην Πταισματοδίκη που με έχει καλέσει για την μήνυση που μου έχει υποβάλλει το ζευγάρι. Θα πω κάποια πράγματα. Εδώ η Ρούλα προσπαθεί να διαψεύσει τους πάντες από νοσοκομεία μέχρι γιατρούς και ιατροδικαστές. Από τα βιβλία των νοσοκομείων φαίνονται τι φάρμακα χορηγήθηκαν και σε ποιον ασθενή. Είναι όλα φοβερά αυτά που έχουν συμβεί. Εδώ πρώην φίλη της Ρούλας βγήκε και είπε ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί από την αδελφή της Ρούλας δεν ξέρεις ποιον να πιστέψεις. Όλα πρέπει να ερευνηθούν».

Όπως έχει διαπιστώσει ο πρώην διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών πολλά είναι τα λάθη που έχουν γίνει και στην περίπτωση του 6μηνών βρέφους της Ίριδας που πέθανε στις 21 Μαρτίου του 2020 στο σπίτι της οδού Μπιζανίου 27:

«Είχαμε τον αιφνίδιο θάνατο της Ίριδας μέσα στο σπίτι τους και από την αστυνομία τους είπαν κλειδώστε το δωμάτιο και αύριο θα έρθει η σήμανση. Ποιος ευθύνεται γι αυτά τα τραγικά λάθη, τις παραλείψεις, για όνομα του Θεού. Είναι ξεκάθαρο πως το ΕΚΑΒ άργησαν να το ενημερώσουν και την αστυνομία την κάλεσαν μια ώρα μετά. Αυτά δεν τα λένε αλλά εγώ τα έχω μάθει. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι».

Ένα από τα ερωτήματα που θέτει ο κύριος Ρουγκάλας άμεσα να απαντηθεί αφορά την σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού: «Το σίγουρο είναι και περιμένω απαντήσεις πως ενώ το πιστοποιητικό θανάτου της 69χρονης έχει ως ημερομηνία θανάτου το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 στον τάφο αναγράφεται Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. Γιατί διαφέρουν οι ημερομηνίες; κάποια εξήγηση υπάρχει».