Κόντρα μεταξύ συνδικάτων και κυβέρνησης για την αυριανή γενική απεργία

Κόντρα μεταξύ συνδικάτων και κυβέρνησης ξέσπασε λίγες ώρες πριν από την γενική απεργία, που έχουν κηρύξει για αύριο οι μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.

Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ως εκ τούτου, οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Εν τω μεταξύ, για προσπάθεια ποινικοποίησης της αυριανής απεργίας στα τρόλεϊ, καταγγέλλει την διοίκηση των ΗΛΠΑΠ, το ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, “η Διοίκηση στα ΗΛΠΑΠ και η κυβέρνηση στέλνουν αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια το σωματείο εργαζομένων επιδιώκοντας να βγάλουν παράνομη την αυριανή απεργία’.

Μάλιστα, επισημαίνει το Πανεργατικό Μέτωπο, η προσφυγή γίνεται, παρά το γεγονός ότι η πανελλαδική-πανεργατική απεργία της 6ης Απριλίου έχει προκηρυχθεί εβδομάδες πριν και αποδίδει την προσφυγή της Διοίκησης σε “ ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας” και “απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας”.

Παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για την Τετάρτη, στο πλαίσιο της 24 απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ως εκ τούτου, οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.