Αντιδράσεις για το γκράφιτι

Εδώ και λίγα 24ωρα, ένα ασπρόμαυρο γκράφιτι καλύπτει τους τοίχους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνα, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε εσπευσμένα έρευνα για το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς αντικειμένου που χρησιμεύει για το κοινό όφελος.

Τα μέλη του προεδρείου της Συνόδου Πρυτάνεων ΑΕΙ ανέφεραν, σε επίσημη ανακοίνωσή τους, ότι οι βανδαλισμοί των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων έχουν πια γίνει καθημερινοί, με αποκορύφωμα το συγκεκριμένο γκράφιτι στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση, υποστήριξαν ότι αυτό το περιστατικό δείχνει ότι οι δράστες, με αυτή την κίνησή τους, κατέστρεψαν εκούσια αυτό το μνημείο της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και ότι διέπονται από έλλειψη πολιτισμού και σεβασμού στην Ιστορία.

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Ιωάννης Γκόλιας, αφού αρνήθηκε να καταδικάσει το βανδαλισμό του κτηρίου, ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι δεν εκφράζει ούτε ευαρέσκεια, ούτε δυσαρέσκεια.