Με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες ρίχνει αυλαία ο Μάρτιος

Ανοιξιάτικο θα είναι σήμερα το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα με κανονικές θερμοκρασίες. Τοπικά φαινόμενα τη Δευτέρα και Τρίτη κυρίως δυτικά και βόρεια.

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι Βορειοδυτικοί 4 με 5 που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 που γρήγορα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη και στη Θράκη η μέγιστη θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στα Δωδεκάνησα και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου. Άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός στην Εύβοια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.