Ποια σχολεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος»

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» που επελαύνει από χθες στην χώρα μας  και η οποία φέρνει χιόνια ακόμη και στην Αθήνα, αναμένεται να δημιουργήσει δυσκολίες στην κυκλοφορία, ενώ παράλληλα πολλά σχολεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά.

Βροχές και χιόνια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους αύριο Πέμπτη (10/3) σε Βόλο, Εύβοια και Θήβα, ενώ και το Λεκανοπέδιο θα βρεθεί στο «στόχαστρο» των καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις σε υψόμετρο άνω των 200 μέτρων, ενώ θα υπάρξουν μερικές βροχές στην Αττική. Τα φαινόμενα αναμένεται να κοπάσουν τις βραδινές ώρες.

Ο καιρός θα βελτιωθεί την Παρασκευή (11/3), ωστόσο το Σάββατο (12/3) αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κρύο, με χιόνια κοντά σε Εύβοια και Πελοπόννησο και στην ηπειρωτική χώρα. Το κρύο αναμένεται να συνεχιστεί και την Κυριακή (13/3), όμως από τη Δευτέρα (14/3) αναμένεται αισθητή βελτίωση.

Κλειστά σχολεία σε βόρεια προάστια και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους αποφασίστηκε για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.
3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
• Στο Δυτικό τομέα Αθηνών

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, «τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές».

Κλειστοί αύριο οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΗΦ, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Κλειστοί θα παραμείνουν προληπτικά όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου και Ανατολικού Τομέα Αττικής, καθώς και στον Δήμο Φυλής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Εκτός των ανωτέρω, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοινώνει για τους ανωτέρω λόγους την αναστολή λειτουργίας δομών προσχολικής αγωγής ή και μονάδων πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ίδια απόφαση καταλαμβάνει και την αναστολή των δομών που προσδιορίζει η παρούσα απόφαση, ακόμα και αν δεν ορίζεται σαφώς στην ανακοίνωση.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Αναστέλλουμε για αύριο τη λειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, καθώς και των ΚΔΗΔ, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, με σκοπό να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια κάθε ωφελούμενου και εργαζόμενου από την επικείμενη κακοκαιρία. Προστατεύουμε και φροντίζουμε όλους τους συμπολίτες μας, ειδικά όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».