Λύτρωση για τον επιχειρηματία Γιώργο Κυπαρίσση. Ελεύθερος μετά απο δυο μήνες ομηρίας. 800.000 ευρώ τα λύτρα

Ο επιχειρηματίας είχε απαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου στο Ντράφι – Οι απαγωγείς τον άφησαν σήμερα το πρωί στο Τατόι

Ελεύθερος μετά από δύο μήνες ομηρίας αφέθηκε ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης.

Ο επιχειρηματίας είχε απαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου στο Ντράφι, ενώ νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι απαγωγείς τον άφησαν στο Τατόι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 40χρονος επιχειρηματίας είναι καλά στην υγεία του.

Το παζάρι με τα λύτρα 

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες μέχρι πρότινος αυξομείωναν το ύψος των λύτρων επιτείνοντας την αγωνία της οικογένειάς του.

Την πρώτη ημέρα, οι απαγωγείς είχαν ζητήσει 2 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία. Ωστόσο, η οικογένεια του 40χρονου καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις καθώς δεν είχε τα χρήματα με αποτέλεσμα η ομάδα των απαγωγέων να ρίξει το ποσό στο 1,5 εκατομμύριο.

Στη συνέχεια, ο αδελφός του Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος έκανε τα παζάρια με τους δράστες, κατάφερε να κατεβάσει τα λύτρα στο 1 εκατομμύριο προσπαθώντας να συγκεντρώσει τα μετρητά.

Προ λίγων ημερών, όμως, οι απαγωγείς είχαν σκληρύνει τη στάση τους, καθώς ανεβοκατέβαζαν τις απαιτήσεις πασχίζοντας να αποσπάσουν υψηλότερα λύτρα.

Οι δραγματεύσεις ήταν αγωνιώδης. Απο την απαίτηση του 1 εκατομμύριου, φαίνεται να συμφώνησαν στις 700.000 ευρώ αλλά εν τέλει επανήλθα στο πρότερο ποσό.

Το χρονικό της απαγωγής

Ο επιχειρηματίας στις 29 Δεκεμβρίου έτρωγε σε ταβέρνα στα Λιόσια όταν περίπου στη 1:00 τα ξημερώματα, κατά την επιστροφή του στο σπίτι του στο Ντράφι, εξαφανίστηκε υπό άγνωστες συνθήκες.

Κατόπιν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική πως στον οικισμό Φοίνικα, στη δεύτερη έξοδο προς Σπάτα, βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα καμένα από εμπρησμό. Εικάζεται ότι αυτά τα αυτοκίνητα άνηκαν στους απαγωγείς.