Φονικό στην Ανδραβίδα: Στα ίχνη του δολοφόνου οι Αρχές - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του τετραπλού φονικού

Το φώς της δημοσιότητας βλέπουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το αποτρόπαιο έγκλημα, στην Ανδραβίδα όπου τέσσερα μέλη μιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο 12χρονος γιος της οικογένειας που δολοφονήθηκε στην Ανδραβίδα με τους αστυνομικούς να μην μπορούν να του πάρουν κατάθεση και αυτό αναμένεται με την παρουσία παιδοψυχολόγου. Ήδη στην Ανδραβίδα μεταβαίνει ο βιολογικός πατέρας του ανήλικου αγοριού ο οποίος είναι Έλληνας, εργάζεται στην Αθήνα και θα πάει να δει και ενδεχομένως να πάρει το παιδί του.

Σύμφωνα με το tempo24.news, αν και οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τις αστυνομικές αρχές να αναζητούν τον πατέρα του 12χρονου εν τούτοις ο άνδρας έχει άλλοθι καθότι εργαζόταν την ώρα του τετραπλού φονικού.

Ο 12χρονος ο οποίος μέχρι χθες το βράδυ δεν γνώριζε ότι η μητέρα του είναι νεκρή, είχε μπει στο σπίτι και βρήκε τον μικρότερο αδερφό του σκοτωμένο, ενώ τα άλλα πτώματα δεν τα είδε αφού ο δολοφόνος τα είχε μετακινήσει από τα σημεία που τα εκτέλεσε προκειμένου να τα εξαφανίσει.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι του εγκλήματος ενώ αναμένουν και την κατάθεση του 12χρονου μόλις εκείνος καταφέρει να το κάνει εξαιτίας του σοκ στο οποίο βρίσκεται. Στο σημείο έχουν βρεθεί και συλλεχθεί κάλυκες από πυροβόλο όπλο ενώ η αστυνομία θα εξετάσει τις διαπροσωπικές σχέσεις του ζευγαριού με συγγενείς και φίλους

Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα και τον πατέρα 37 και 32 χρόνων αντίστοιχα και στη συνέχεια με την απόφραξη της αναπνευστικής οδού αφαίρεσε τη ζωή από τα δύο αγοράκια δύο και τριών ετών.

Όπως αναφέρει το patrisnews, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βασικός ύποπτος για την διάπραξη του στυγερού τετραπλού φονικού, στην Ανδραβίδα, θεωρείται ένας άνδρας, ο οποίος διαμένει στην περιοχή, και αναζητείται ήδη από χθες ενώ οι αρχές διενεργούν έρευνα στο σπίτι του υπόπτου, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Εν τω μεταξύ, κλιμάκια από την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αττική, «χτενίζουν» την περιοχή για την ανεύρεση οποιουδήποτε χρήσιμου στοιχείου, που μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες.

Σκηνές θρίλερ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τον αστυνομικών που όλο το βράδυ παρέμειναν στο σπίτι της οικογένειας όπου βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, συλλέγοντας στοιχεία, το αρχικό σενάριο που ήθελε τον πατέρα να αφαίρεσε την ζωή από την μητέρα και τα δυο τους παιδιά 3 και 2 ετών και στην συνέχεια να αυτοκτόνησε, φαίνεται να καταρρίπτεται.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι γονείς εντοπίστηκαν στην αποθήκη που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού πάνω σε ένα τρέιλερ που φέρεται να τους είχε μεταφέρει ο δράστης. Το αγοράκι των τριών ετών βρέθηκε δίπλα στο τρέιλερ στο έδαφος. Όσον αφορά το άλλο παιδί, ηλικίας δύο ετών, βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι από τον 12χρονο αδελφό του, με διάσπαρτες κηλίδες αίματος γύρω του.

Προφανώς ο δράστης είχε σκοπό να εξαφανίσει τα πτώματα, ωστόσο δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το αρρωστημένο σχέδιο του, αφού κάτι φαίνεται πως τον τρόμαξε και τράπηκε σε φυγή, ενδεχομένως η εμφάνιση του 12χρονου.

Ακόμη, μέσα στο σπίτι έχουν εντοπιστεί διάσπαρτες κηλίδες αίματος, ενώ τα τραύματα που φέρουν οι σοροί του άνδρα και της γυναίκας παραπέμπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλήγματα από πυροβόλο όπλο.

Ζητούσε βοήθεια ο 12χρονος

Σύμφωνα με το patrisnews, οι λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος σοκάρουν ακόμα περισσότερο αφού αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως όταν το 12χρονο παιδί βρήκε σε μια λίμνη αίματος τη μητέρα του, τον πατριό του και τα δύο αδέρφια του. Μάλιστα, έσυρε το μικρότερο από τα δυο παιδιά έξω στο δρόμο διανύοντας μερικά μέτρα προκειμένου να ζητήσει απεγνωσμένα βοήθεια από τους περαστικούς.

Διερχόμενοι πολίτες που αντίκρισαν το θέαμα ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο μετέφερε το άτυχο μωράκι στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Μας έφερε το μωρό παγωμένο»

Τις πρώτες στιγμές μετά την ανακάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος από τον 12χρονο γιο της οικογένειας που ξεκληρίστηκε, στην Ανδραβίδα, περιγράφει, επιχειρηματίας, που διατηρεί συνεργείο, κοντά στο σπίτι που έγινε το φονικό.

Όπως περιγράφει στην κάμερα του Patrisnews, το 10χρονο αγόρι έφτασε έξω από το μαγαζί του, φωνάζοντας βοήθεια, κρατώντας το μόλις ενός έτους αδερφάκι του, το οποίο ήταν ήδη νεκρό. «Μας το έφερε παγωμένο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να βοηθήσουν τον 10χρονο και κάλεσαν άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

 

Ολοκληρώθηκε η αυτοψία στο σπίτι

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η αυτοψία από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα στο σπίτι που διαπράχτηκε το άγριο φονικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, που ξεκίνησε με τη συλλογή στοιχείων από το σπίτι και την αποθήκη, αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το πρωί, όταν θα έχουν γίνει οι νεκροτομές και στις τέσσερις σορούς, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και εργαστηριακές εξετάσεις.

Από την πλευρά της, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση και ήδη εξετάζονται τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι και την παρακείμενη αποθήκη, όπως και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής. Επίσης, οι αστυνομικοί προσπαθούν να αξιοποιήσουν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.