Euroferry Olympia: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο εσωτερικό του πλοίου μετά το άνοιγμα του καταπέλτη

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά μετά το άνοιγμα του καταπέλτη, στο εσωτερικό του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, που βρίσκεται στο λιμάνι του Αστακού από την ημέρα της ρυμούλκησής του, στις 23 Φεβρουαρίου.

Στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο, ενώ στην περιοχή βρέθηκε και πυροσβεστικό πλοιάριο για να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σημειώνεται, ότι ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο τρίτο κατάστρωμα του πλοίου τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, ανήλθε στους 8, ενώ 3 άτομα ακόμα φέρονται να αγνοούνται.

Υπενθυμίζεται ότι οι άνδρες της ΕΜΑΚ από την πρώτη ημέρα που έσπευσαν στο πλοίο, την 18η Φεβρουαρίου, κινήθηκαν σε λιωμένες λαμαρίνες και τοξικούς καπνούς, κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες στα γκαράζ του Euroferry Olympia. Σκαρφάλωσαν στις νταλίκες για να ανακαλύψουν κάποιο ίχνος ζωής από τους αγνοούμενους, με ειδικές στολές και μπουκάλες.

Οι διασωθέντες από το πλοίο ανήλθαν σε 281 άτομα.

Πάντως, από τους νεκρούς, οι δύο είναι Έλληνες, ενώ παραμένουν αγνοούμενοι ακόμη τρεις άνθρωποι.

Οι τρεις νεκροί ανασύρθηκαν την περασμένη Παρασκευή από το πλοίο.

Δύο από τις σορούς που εντοπίστηκαν βρίσκονταν στο 3ο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia. Προηγουμένως, είχε εντοπιστεί μία σορός άνδρα εντός του δεύτερου γκαράζ του πλοίου.

Οι έρευνες από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του πλοίου συνεχίζονται ενώ από το πρωί της Κυριακής γίνονταν προσπάθειες για το άνοιγμα του καταπέλτη του πλοίου προκειμένου να ξεκινήσει η απομάκρυνση των καμένων φορτηγών και αυτοκινήτων.

Λευκορώσος διασωθέντας: Άδειοι όλοι οι πυροσβεστήρες

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος Λευκορώσος οδηγός που κατάφερε να βγει ζωντανός από την κόλαση φωτιάς, έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στο λιμεναρχείο της Κέρκυρας και συγκλόνισε με τις περιγραφές του.

Όπως κατέθεσε, έχασε τις αισθήσεις του κάποια στιγμή, ενώ όταν συνήλθε έψαξε πυροσβεστήρα αλλά ήταν όλοι άδειοι. Όπως είπε: «Βγήκα την τρίτη ημέρα, που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία, και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα με την ένδειξη “έξοδος κινδύνου” και την ακολούθησα».

Σοκαρισμένος ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει ότι κατάφερε να σωθεί.