Μπακογιάννης: Αυτή είναι η στιγμή της Αθήνας

«Αυτή είναι η στιγμή της Αθήνας» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στις δυνατότητες της πόλης και τα έργα που δρομολογούνται ή είναι σ’ εξέλιξη, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Ποιος σχεδιάζει την Αθήνα;» που διοργάνωσαν απόψε το Ίδρυμα Schwarz και η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Όπως είπε, από πλευράς δήμου είναι σε εξέλιξη το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα έργων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης έθιξε τις επιδράσεις που ενδέχεται να έχει στην Αθήνα το project του «Ελληνικού», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κινδυνεύει να μείνει η πίσω αυλή της ανάπτυξης». Για τον σκοπό αυτό, πρόσθεσε ο δήμαρχος, «έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο» με τους εξής τρεις άξονες: Απελευθέρωση και αναδιανομή του δημόσιου χώρου, βιώσιμη κινητικότητα και μικτές χρήσεις.

«Ναι, θέλουμε ν΄αλλάξουμε την Αθήνα, αλλά να μη χαθεί το DNA της». Θέλουμε τόνισε «μια πόλη που θ΄ ανταποκρίνεται και θα δέχεται πολίτες του 21ου αιώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.